„Marea Azov este pierdută pentru totdeauna de Ucraina. Porturile din regiunile Zaporojie și Herson nu vor mai fi niciodată ucrainene. Sunt sigur că, după reunificarea regiunilor noastre cu Rusia, Marea Azov va deveni din nou, așa cum era înainte, exclusiv o mare interioară a Federației Ruse”, a spus Georgi Muradov.

Același lucru l-a susținut și Vladimir Rogov, un oficial numit de Rusia în regiunea ocupată Zaporojie. „Regiunile Zaporojie și Herson nu vor fi niciodată readuse sub controlul Kievului”, a afirmat Vladimir Rogov.

Ucraina a anuțat la începutul lunii mai că a închis toate porturile cucerite de ruși la Marea Azov și Marea Neagră. Este vorba despre porturile Mariupol, Berdiansk şi Skadovsk de la Marea Azov precum şi portul Herson de la Marea Neagră.

Rusia a anexat Crimeea în 2014. Ucraina a transmis în repetate rânduri că nu va accepta niciun acord de pace care să nu-i recunoască restabilirea granițelor.

Pe de altă parte, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia nu va accepta niciun acord care nu recunoaște Crimeea ca teritoriu rusesc.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News