Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Olandezul care a construit Arca lui Noe vrea să o ducă în Israel, dar nu mai are bani

Olandezul care a construit Arca lui Noe vrea să o ducă în Israel, dar nu mai are bani

Milionarul olandez, Johan Huibers, cel care a construit o replică a după Arca lui Noe în urmă cu șase ani, a decis că vrea să meargă cu ea în Israel. Costurile călătoriei sunt, însă, foarte mari, iar bărbatul nu mai are bani pentru asta, scrie Daily Mail.

Johan Huibers povestea în 2009, după ce a terminat de construit Arca lui Noe, că totul a început după ce a visat că țara sa va fi înghițită de ape și trebuie să construiască o arcă precum cea descrisă în Biblie.

Vasul realizat de olandez are o lungime de 70 metri, adică jumătate cât ar fi avut Arca lui Noe din Vechiul Testament. La construcția acesteia, Hubiers a lucrat timp de doi ani. Pentru construireaei, Huibers nu a folosit tehnologia zilelor noastre, ci a avut ambiţia de a face manual totul. A bătut astfel milioane de cuie şi a îndoit cu ciocanul fierul care formează scheletul vasului. A utilizat numai lemn de pin norvegian şi de cedru american.

Dacă ar fi respectat întocmai proporţiile din Cartea Sfântă, în special în ceea ce priveşte înălţimea construcţiei, volumul ar fi fost de 14 ori mai mare. Inițial, urmaşul olandez al lui Noe dorea să meargă cu arca lui la Jocurile Paralimpice din Brazilia din 2016, dar a renunțat la acest plan și a decis, în 2018, că prima călătoriei a colosului ar trebui să fie în Israel.

În arca olandezului pot încăpea peste1.000 de oameni, dar nu are motor de propulsie și astfel nu se poate deplasa singură. Are nevoie de niște remorchere maritime care să o tracteze.

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat
Recomandări

Prima țară care pare să fi scăpat de coronavirus. Toţi cetăţenii s-au vindecat

 

“Destinaţia mea preferată pentru arcă este Israel. (…) Aceasta este o copie a navei lui Dumnezeu. Prin urmare, are logică să o duc în Țara Sfântă”, a declarat Johan Huibers. Poate că sună înspăimântător, însă eu cred absolut tot ce scrie în această carte (Vechiul Testament – n.r.), pagină cu pagină”, a mai spus el, potrivit Daily Mail.

Johan Huibers spune că, în caz de urgenţă, pe arcă pot încăpea lejer peste 1.000 de persoane. Vasul include un miniteatru de 50 de locuri, unde se proiectează filmul de desene animate “Fantasia”, realizat de Disney, care relatează povestea arcei lui Noe. Deocamdată, Huibers navighează doar pe canalele din Amsterdam şi primeşte la bord vizitatori curioşi să vadă “minunea”. Pentru un tur, oamenii scot din buzunar în jur de cinci euro.

 


Citește și: VIDEO/ Mica Românie de la Cercul Polar. Comuna fără poliție unde locuiesc 400 de români și femeia care s-a transformat din protestatar în politician


 

Close
Închide
  Close