Mergi direct la conținut »
Dosarul Liei Olguța Vasilescu a fost retrimis de judecători la DNA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dosarul Liei Olguța Vasilescu a fost retrimis de judecători la DNA

Dosarul Liei Olguța Vasilescu a fost retrimis de judecători la DNA

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au retrimis, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) dosarul în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită şi spălare de bani.

Decizia a fost luată după ce mai multe probe din dosar au fost anulate.

„Restituie cauza la Parchetul de pe langă ICCJ DNA Secţia de Combatere a Corupţiei constatând neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela şi Vasilescu Lia Olguţa. Menţine dispoziţiile încheierii de sedinţă din data de 20.09.2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară şi anume: În baza art. 345 alin.2 Cpp rap. la art. 282 alin. 1 Cpp şi art. 102 alin. 3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguţa, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare.

Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor Selavartea Constantin, Vlăsceanu Ion, Miereanu Gabriela şi denunţul (declaraţie) formulat de Pârvulescu Ionuţ Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlăsceanu Ion şi Pârvulescu Ionuţ din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti, care nu este definitiv, conform Mediafax.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Magistraţii au decis, la data de 21 septembrie, anularea unor probe din dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

Tribunalul a susținut că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare și a exclus din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute ilegal.

Ce spune DNA despre Olguţa Vasilescu

DNA precizează că în anul 2014 Lia Olguţa Vasilescu ar fi cerut şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care avea în derulare contracte cu Primăria Craiova suma de 568.291,37. Afaceriștii au acceptat „solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguţa în considerarea atribuţiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor”, arată Parchetul.

Close
Închide
  Close