De Radu Nistor,

Raportul prezintă o analiză a tezei de doctorat „Contribuția lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne” elaborată de Lia Olguța Vasilescu sub conducerea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, în ceea ce privește normele de bună practică de autorat științific în lucrările academice, scrie Agerpres.
Potrivit raportului publicat pe site-ul Universității București, există în lucrarea de doctorat a Olguței Vasilescu „conținuturi problematice în ceea ce privește raportarea la normele de bună practică în autoratul științific” printre care propoziții, între ghilimele, fără informații complete privind sursa de proveniență – pot lipsi una sau mai multe din următoarele informații: autor, lucrare, pagină; propoziții ale căror formulări aparțin autoarei și care conțin descrieri ale unor evenimente istorice sau ale unor persoane la care autoarea nu a avut acces direct care nu sunt însoțite de sursele de unde au fost preluate; expuneri ale unor idei (definiții, teorii) atribuite unor autori cunoscuți, menționați în text (nu numai Vilfredo Pareto), care nu sunt însoțite de sursele de unde au fost preluate, dar la bibliografie apar lucrări despre care se poate presupune că reprezintă sursele respective; formulări preluate identic sau aproape identic de autoare din lucrări care nu îi aparțin, fără a indica, prin utilizarea ghilimelelor, faptul că nu sunt formulările sale.

Olguţa Vasilescu a precizat într-o conferinţă de presă că acuzaţiile de plagiat sunt nefondate. „Există un program de detectare a plagiatului, cel după care toate instituţiile care vor să verifice un plagiat pot să-l acceseze şi să dacă asta. Acesta se cheamă detectarepagiat .ro. Astăzi am foat informată de presă că lucrarea mea de doctorat ar fi plagiat. Este inutil să vă spun că sociologul nu a fost aproape deloc cercetat ]n România. Există puţine studii despre el. Tocmai pentru că nu există materiale pe care să le citesc m-am înhămat la traducerea lui Vilfredo Pareto”, a spus primarul Craiovei.
 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare