De Dragoș Tănase,

Conturile, paginile şi grupurile vizate, prezente pe Facebook precum şi pe Instagram, erau legate de ”entităţi asociate” unui apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, Evgheni Prigozin, deja acuzat că în 2016 a organizat de la Sankt Petersburg, din Agenţia de căutare pe internet (Internet Research Agency), campania anti-Clinton şi pro-Trump în SUA.

Printre ţările africane care au fost ţinta operaţiunii de dezinformare descoperite de Facebook se numără Coasta de Fildeş, Republica Democrată Congo, Madagascar, Mozambic, Republica Centrafricană, Camerun, Sudan şi Libia. În total, reţeaua de socializare a eliminat 35 de conturi, 53 de pagini, şapte grupuri şi cinci conturi de Instagram.

Autorii campaniei au folosit o combinaţie de conturi false şi autentice aparţinând unor locuitori din Madagascar şi Mozambic, scrie Agerpres.

Conţinuturile online se axau pe informaţii internaţionale şi locale, inclusiv teme precum politica Moscovei pe continentul african, dar şi alegerile din Madagascar şi Mozambic sau critici faţă de politica SUA şi a Franţei în regiune.

Am descoperit aceste activităţi în cadrul anchetelor noastre interne asupra operaţiunilor Rusiei în Africa.

Comunicat Facebook:

Aproximtiv 475.000 de conturi urmăreau unul sau mai multe dintre conturile sau paginile suprimate.

Aproape 450 de persoane erau membre ale unuia sau mai multor grupuri şi circa 650 urmăreau unul sau mai multe din conturile Instagram create pentru operaţiunea de dezinformare.

Operatorii ar fi plătit 77.000 de dolari pentru publicitate pe Facebook, potrivit sursei citate.

Citeşte şi:

Cum o ironizează Ambasada Suediei și Vola.ro pe Maria Grapini, după noua ei gafă făcută pe Facebook

The New York Times: O unitate de elită a serviciilor secrete rusești destabilizează Europa. Este atât de secretă, încât nici agenții GRU nu știu de ea

Românii reprezintă peste 50% din locuitorii Europei de Est care sunt victime ale traficului de persoane în Marea Britanie!

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală