Mergi direct la conținut »
Opoziția a atacat la CCR modificările Codului Penal; Peste 30 de articole din proiect, sesizate ca neconstituționale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Opoziția a atacat la CCR modificările Codului Penal; Peste 30 de articole din proiect, sesizate ca neconstituționale

Opoziția a atacat la CCR modificările Codului Penal; Peste 30 de articole din proiect, sesizate ca neconstituționale

Opoziția a atacat la CCR modificările Codului Penal. În sesizare se precizează că 30 de articole sunt neconstituționale. Demersul este semnat de parlamntarii de la PNL, USR și PMP.  Partidele solicită CCR să trimită întrebările preliminare care privesc statul de drept, Curţii de Justiţie a UE şi apoi să se aplece la sesizarea de neconstituţionalitate a demersului PSD-ALDE. 

De Valentina Postelnicu,

”Sperăm că acest Cod al protejării infractorilor nu va deveni lege niciodată. Solicităm CCR să trimită întrebările preliminare care privesc statul de drept, care privesc această valoare fundamentală a UE, să pună aceste întrebări preliminare Curţii de Justiţie a UE şi apoi să se aplece la sesizarea noastră de neconstituţionalitate a demersului PSD-ALDE. Această sesizare este rodul muncii PNL, USR şi PMP”, a anunţat deputatul PNL Ioan Cupşa, membru în Comisia Iordache.
Cupşa a spus că au fost atacate la CCR peste 30 de articole, dar şi proiectul de lege în integralitate, criticând modificarea articolului 297 din Codul penal privind abuzul în serviciu şi abrogarea articolului 298 privind neglijenţa în serviciu.
De asemenea, deputatul PMP Ionuţ Simionca a afirmat că nu susţine modificările legislaţiei penale, afirmând că „românii aşteaptă de la noi să dăm legi drepte pentru cetăţeni, nu legi speciale pentru lideri politici”.

Barna: ”Am convingerea că acesta este începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea”

Preşedintele USR Dan Barna a transmis, joi, că are convingerea că a venit începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea, care a trecut o linie roşie şi nu va fi iertat de români.

„Am convingerea că acesta este începutul sfârşitului pentru Liviu Dragnea. A trecut de o linie roşie şi nu va fi iertat de români. Ordinele politice date la TV pentru ministrul Finanţelor şi şeful ANAF să îl execute fiscal şi de urgenţă pe Klaus Iohannis, noua ameninţare cu suspendarea din funcţie a preşedintelui României trădează mai degrabă disperare. Disperare am văzut şi ieri, la votul pe Codul penal, când Dragnea a fost obligat să fure un vot de la PMP, chiar în timpul plenului, ca să îşi treacă legea care îi şterge condamnarea. La 3 voturi! Liviu Dragnea îşi pierde sprijinul alor lui, semn că şi unii pesedişti mai au, dacă nu urechi ca să audă strigatul de revoltă al românilor cinstiţi, măcar instinct de conservare”, a scris Barna, pe Facebook.

Codul penal, la mâna deputaților. Modificările controversate la legislația penală au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz. Amendamentele se referă, printre altele, la redefinirea și dezincriminarea mai multor infracțiuni. Votul a fost dat cu o zi mai devreme decât ar fi trebuit.
Codul penal a fost adoptat cu 167 de voturi ”pentru”, 97 ”împotrivă” și 19 abțineri. Dan Barna, președinte USR: ”România nu mai e stat de drept, ci stat de Dragnea”. Eugen Tomac, liderul deputaților PMP, anunță că un membru PMP a votat pentru și va fi exclus din partid. Este vorba despre Adrian Mocanu, însă acesta deja anunțase că pleacă la ALDE.

Close
Închide
  Close