Mergi direct la conținut »
Opoziția, către liderul PSD, în plenul Parlamentului: ”Este mai important Codul Penal, care vă albește dosarul, domnule Dragnea?”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Opoziția, către liderul PSD, în plenul Parlamentului: ”Este mai important Codul Penal, care vă albește dosarul, domnule Dragnea?”

Opoziția, către liderul PSD, în plenul Parlamentului: ”Este mai important Codul Penal, care vă albește dosarul, domnule Dragnea?”

Opoziția, către liderul PSD, în plenul Parlamentului: ”Este mai important Codul Penal, care vă albește dosarul, domnule Dragnea?, a transmis deputatul PNL Raluca Turcan, de la tribuna plenului. PNL a acuzat majoritatea PSD-ALDE că a scos intenționat, de la votul final, patru proiecte de lege, pentru a adopta mai repede modificările la Codul Penal.

De Valentina Postelnicu,

Ședința de plen a Camerei Deputaților a început cu 228 de deputați prezenți.

Raluca Turcan i-a acuzat pe cei de la PSD că au scos ”cu penseta”, de la votul final, 4 proiecte de lege care se refereau la circulația pe drumurile publice, două proiecte privind cercetarea și un proiect de adoptare a unei Ordonanțe pe Turism.

”Am întrebat de ce și, mai în glumă mai în serios, mi s-a spus că este vorba de siguranța națională. Un proiect se referă la circulația pe drumurile publice. Aveți o problemă să guvernați pentru români? Al doilea este un proiect pe cercetarea științifică. Aveți o probemă cu educația? Ultimul este un proiect de aprobare a unei   Ordonanțe, cu actualul ministru al Turismului, atât de prost făcut, atât de slab, că v-ați grăbit să îl scoateți de la vot. Ar trebui să veniți cu remanirea, dacă ați scos un proiect de OUG”, a spus Turcan.

PNL a propus introducerea în ordinea de zi a votului final a acestor propuneri legislative. ”Singura rațiune pentru votul din plen este Codul Penal, măcar mimați că vă pasă”, a mai spus Turcan.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

În replică, președintele de ședință, Florin Iordache i-a răspuns că și mâine este vot final la Camera Deputaților.

Turcan a revenit și a precizat că aceste proiecte au fost dezbătute înainte de Codul Penal. ”Este mai important Codul Penal, care vă albește dosarul, domnule Dragnea?? Da, pentru dvs și pentru cei care își albesc dosarul prin acest Cod Penal.

Și Stelian Ion, de la USR, a precizat că graba PSD este legată și de unele șicane. ”Vă anunț că aceste contestații la CCR sunt aproape gata și vom depune contestația la CCR pe Codul Penal”, a spus deputatul USR.

Plenul Camerei Deputaților a decis, în deschiderea ședinței de miercuri, ca și votul să se dea tot miercuri, de la ora 13.00, deși acesta era programat pentru joi. Totodată, dezbaterile au fost limitate la doar o oră.

Citește și: Călin Farcaș, cronica unei morți anunțate și a unui sistem prea bolnav ca să poate vindeca

Close
Închide
  Close