MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Opoziția susține demersul lui Iohannis privind cererea demisiei lui Dăncilă; Ludovic Orban și Dan Barna: ”Sunt discuții privind oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzură”

Distribuie

Opoziția susține demersul lui Iohannis privind cererea demisiei lui Dăncilă. Ludovic Orban si Dan Barna, liderii PNL și USR au declarat, vineri, pentru Libertatea, că ”sunt discuții privind oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzură”, în această sesiune parlamentară.

”Sustinem total decizia președintelui de a-i solicita demisia premierului Viorica Dăncilă”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.

El a precizat că Viorica Dăncilă a încălcat Constituția, pentru că, potrivit legii fundamentale, președintele fiind cel care conduce politica externă.

Potrivit lui Orban, pozitia premierului Dăncilă, care s-a făcut ”sluga a lui Liviu Dragnea, aduce grave prejudicii imaginii României.  Despre posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură, liderul PNL a apreciat că în această sesiune parlamentară cu siguranță o vor depune. 

”Momentul, pentru ca avem o singură moțiune, trebuie pregătit astfel încât să avem șanse pentru a fi un succes”, a mai spus Ludovic Orban.

Și președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a declarat pentru Libertatea că reacția președintelui Klaus Iohannis, de a retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, este ”una firească și necesară. ”Prin poziționările din ultimele zile, Viorica Dăncilă și PSD au aruncat la coș 27 de ani de democrație, el arătând că premierul este incapabil să înțeleagă normele constituționale. 

Barna a spus că, în privința unei moțiuni de cenzură, a discutat cu liberalii oportunitatea depunerii, din perspectiva momentului pe care îl vor alege, astfel încât să fie un succes.

Președintele Klaus Iohannis a cerut vineri, 27 aprilie, demisia Vioricăi Dăncilă: ”Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României”.

Șeful statului a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că retrage încrederea acordată premierului Viorica Dăncilă și solicită public demisia acesteia.

Credeți ca Viorica Dancilă ar trebui sa își dea demisia?
  1. DA (63%, 5 Voturi)
  2. NU (38%, 3 Voturi)
Loading ... Loading ...

Citește și: VIDEO/Cum arată aranjamentul floral de 5.000 de euro pentru o nuntă regală. Olandezul care l-a creat e fascinat de România

Citește mai multe despre dan barna, ludovic orban, PNL și usr pe Libertatea.

Comentarii