Mergi direct la conținut »
Ora de zbor se scumpește cu 12% la Școala de Aviație Civilă
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Ora de zbor se scumpește cu 12% la Școala de Aviație Civilă

Ministerul Transporturilor a scos în dezbatere publică un Ordin de ministru pentru modificarea tarifului pentru cursurile de pregătire a piloților particulari.

De Sorin Golea,

Modificarea a fost propusă de Școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC). astfel, vechiul tarif pentru ora de zbor instruire avion CESSNA 172, în valoare de 147 euro/oră, se modifică la tariful de 165 euro/oră, justificat de SSAvC prin necesitatea corelării cu indicii de inflație și prețurile din economie, având în vedere că acest tarif nu a fost modificat din anul 2006.

De asemenea, vechiul tarif pentru cursul de pregătire pilot particular pe tipul de avion CESSNA, în valoare de 8.897 euro/persoană, crește la valoare de 9.965 euro/persoană, ca urmare a creșterii orei de instruire în zbor.

Modificarea tarifului orei de instruire în zbor pe tipul de avion CESSNA 172, va face ca vechiul tarif pentru cursul de calificare clasa SEP land (CESSNA 172), în valoare de 1.100 euro/persoană, să crească și el la 1.363 euro/persoană.

Școala Superioară de Aviație Civilă a anunțat că a achiziționat în anul 2017 un nou tip de avion, Tecnam 2008 JC și un simulator FNPT II, ce vor fi folosite în pregătirea personalului navigant. Ca atare, tarifele majorate propuse, spune motivarea Ordinului, reflectă costurile reale aferente fiecărei prestații astfel încât să acopere cheltuielile efectuate.

 


CENTENAR. Clădirile emblematice ale Bucureștiului care au contribuit la Marea Unire

Close
Închide
  Close