MENIU CAUTĂ
21 Iun. 2018 16:04 , de Valentina Postelnicu

Orban îl acuză pe Dragnea că a ordonat intervenţiile agresive ale jandarmilor din Piața Victoriei: ”Nimic nu poate justifica intervenţia în forţă”

Distribuie

Orban îl acuză pe Dragnea că a ordonat intervenţiile agresive ale jandarmilor din Piața Victoriei. Liderul PNL le tramsmite jandarmilor că nu trebuie să asculte orbeşte ordinele primite de la politicieni certaţi cu democraţia.

„Cât de frică trebuie să îi fie lui Dragnea de oameni ca să ordone jandarmilor astfel de intervenţii agresive, care nu au nicio motivaţie? De un an şi jumătate, toate manifestaţiile anti-PSD au fost civilizate, paşnice. Nimic nu poate justifica intervenţia în forţă, disproporţionată, la intimidare a unităţilor de jandarmi de seara trecută. Şi aşa există o mare tensiune în societate. O astfel de atitudine a unităţilor de ordine nu face altceva decât să pună gaz pe foc. Jandarmii nu trebuie să asculte orbeşte ordinele primite de la politicieni certaţi cu democraţia”, a scris Orban, joi, pe Facebook.

Și USR a cerut demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, şi a şefului Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pentru modul în care au acţionat forţele de ordine la protestele de miercuri seară din Piaţa Victoriei, a declarat, joi, preşedintele USR, Dan Barna.

„USR cere ferm şi explicit demisia doamnei Carmen Dan, ministru de Interne, şi a şefului Jandarmeriei Române, domnul Sebastian Cucoş, pentru că cei doi au transformat de ieri Jandarmeria Română în braţul armat al lui Liviu Dragnea. Este inadmisibil pentru un stat european ca Jandarmeria să se comporte ca înainte de anii ’90 şi să devină un instrument care acţionează la comanda unui partid politic. Ieri, în plenul Parlamentului, doamna Carmen Dan a precizat că protestatarii ar trebui băgaţi în dubă şi la câteva ore, la Piaţa Victoriei, în cadrul unui protest paşnic, cum au fost toate protestele din ultimul an şi jumătate care au fost generate de politica PSD, oamenii au început să fie băgaţi în dube precum într-un stat dictatorial”, a afirmat Barna la o conferinţă de presă.

Mii de oameni s-au adunat în Piața Victoriei, miercuri seara, pe 20 iunie, pentru a protesta față de adoptarea Codului de Procedură Penală (CPP), iar jandarmii au montat gardurile de protecție și au dat primele amenzi. Proteste au avut loc și în țară, în orașe precum Timișoara, Galați, Iași, Bacău, Brașov, Oradea, Constanța și Sibiu, după ce peste 1.000 de persoane au participat la un miting împotriva Guvernului, cu o zi înainte, în Cluj.

La București, protestatarii – care acuză modificarea Codului de Procedură Penală, pe repede-nainte – s-au așezat pe carosabil, blocând parțial traficul din zonă, apoi s-au bruscat  cu polițiștii și au strigat Hoții'. S-au îmbrâncit cu jandarmii și au blocat parțial traficul. (FOTO&VIDEO)

Citește și: Mesajul transmis de jurnalistul german, ridicat de jandarmi la protestele din Piața Victoriei

Comentarii