Mergi direct la conținut »
Orban spune că Cioloș nu ar trebui să își facă partid: Ar fi o fărâmițare suplimentară
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Orban spune că Cioloș nu ar trebui să își facă partid: Ar fi o fărâmițare suplimentară

Orban spune că Cioloș nu ar trebui să își facă partid: Ar fi o fărâmițare suplimentară

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că "ar fi o decizie neinspirată" ca fostul premier Dacian Cioloş să construiască un partid, pentru că acesta ar cauza "o fărâmiţare suplimentară" pe scena politică. 

De Valentina Postelnicu,

Întrebat într-un interviu difuzat duminică de postul Digi 24 dacă îl vede pe Cioloş construind un partid nou pe scena politică, Orban a răspuns: „Ar fi o decizie neinspirată din partea domnului Cioloş să se apuce să mai construiască un partid pe dreapta sau în zona ne-PSD. Ar fi o fărâmiţare suplimentară”.

Totodată, Orban nu consideră că un partid nou al lui Cioloş ar lua voturi de la PNL. „Nu cred că ar lua voturi de la Partidul Naţional Liberal, sincer (….) Poate ar reuşi să reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternice din punct de vedere numeric”, a declarat liderul PNL.

În privinţa unei posibile intrării în PNL a lui Dacian Cioloş, Orban a spus că există o invitaţie făcută. ”Ştie că este invitat aşa că poate oricând să se înscrie în PNL” arătând că se află „în relaţii normale” cu Cioloş.

Dacian Cioloş l-a felicităat, pe 17 iunie, pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL, dorindu-i inspiraţie în „efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România are atâta nevoie”.

”Îl felicit pe Ludovic Orban pentru alegerea în funcţia de preşedinte al PNL. Îi doresc mult succes şi inspiraţie în efortul de a întări acest partid în jurul valorilor liberalismului autentic de care România şi scena politică au atâta nevoie”, scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al PNL  în cadrul congresului partidului desfăşurat la Romexpo pe 17 iunie. Potrivit anunţului oficial, Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi., în timp ce 34 de voturi au fost declarate nule. Rezultatul votului a fost primit cu aplauze şi urale de delegaţii PNL prezenţi la congres.

Close
Închide
  Close