MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

”Ordonanța lăcomiei” aplicată energiei protejează consumatorul, iar sectorul energetic este motorul economiei. Argumentele deputatului ALDE Ion Cupă

Distribuie

Sectorul energetic național lucrează la motorul economiei, crede deputatul ALDE Ion Cupă. Toate companiile energetice au înregistrat profit, iar minerii din exploatările siderurgice nu vor fi dați afară, susține politicianul aflat la putere, care vrea să contrazică Opoziția. Declarațiile politicianului au fost făcute în contextul discuțiilor pe Ordonanța 114, cea a ”lăcomiei” care ar fixa un impozit de 2% pe profitul companiilor energetice.

Președintele ALDE Dolj consideră că moțiunea pe energie a picat pentru ca nu avea niciun fundament. In guvernarea din care ALDE face parte, Ministerul Energiei a facut si va face lucruri bune pentru sectorul energetic si pentru consumatori” a spus Ion Cupă despre inițiativa Opoziției.

Ion Cupă susține într-un comunicat că guvernarea din care face parte acționează în interesul consumatorului.

Pentru prima data Romania are o Strategie Energetica Natională. Sunt politici pe termen mediu si lung menite să consolideze, sa dezvolte si sa eficientizeze sistemul energetic national astfel incat importurile de energie sa fie reduse treptat pâna la eliminarea lor iar consumatorul roman sa fie protejat permanent in fata cresterii preturilor. Prin intermediul OUG 114 tocmai acest lucru s-a dorit a fi realizat imediat: protectia populatiei prin limitarea creşterilor de preţuri la energie pentru o perioadă de trei ani.

Minerii nu vor fi dați afară

Investițiile în companiile energetice sunt în toi, Complexul Energetic Oltenia va fi reabilitat cu 55 de milioane de euro, la Rovinari iar la Ișalnița cu alte 30 de milioane de euro. În ciuda modernizărilor, minerii nu vor fi dați afară, consideră deputatul ALDE.

Nu vor fi -așa cum insinuează Opozitia- 15.000 de mineri dati afara (…) vor fi deschise fronturi de lucru importante care vor asigura locurile de munca”

Profit din apă și atom

Energia atomică și hidro este acum profitabilă, a mai spus deputatul ALDE

„Nuclearelectrica avut un profit cu 33,9% mai mare în 2018 faţă de 2017, un profit net de 410 milioane de lei şi venituri din vânzarea energiei mai mari cu 12,3% faţă de 2017. A fost restabilită relaţia comercială între Nuclearelectrica şi Compania Naţională a Uraniului, a fost aprobată Strategia de diversificare a surselor de aprovizionare cu materie primă necesară producerii combustibilului nuclear.

Hidroelectrica a avut, în 2018, cel mai mare profit din istorie, de aproape două miliarde de lei, iar în ceea ce priveşte Romgaz, producţia de gaze a crescut, anul trecut, pentru al doilea an consecutiv, fiind mai mare cu 3,39% decât în 2017.

Electrica a obţinut un profit net consolidat de 230 milioane de lei, în creştere cu 34,3% faţă de 2017. Servicii Energetice Muntenia a ieşit din insolvenţă şi este unul dintre marile succese din domeniul energetic” a mai spus Ion Cupă.


Citește și: AUDIO | Metodele mafiote cu care frații Bărbuț i-au terorizat pe angajații AdePlast. Apelul disperat la poliție al unui salariat care spune că se teme pentru viața lui: „Pe domnul director l-au sechestrat în birou. L-au bătut în birou!”


 

Comentarii