Testamentul lăsat moștenire de fondatorul Marcel Bărbuț, decedat pe 9 februarie 2019, i-a încăierat pe copiii acestuia, Michael Alexander, Thomas și Marcel junior, cu directorul general al companiei, Daniel Stăncescu, care ocupă și funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

Stăncescu este singurul din firmă cu drept de semnătură și a fost desemnat de Bărbuț senior să execute testamentul. Asta i-a înfuriat pe “prințișorii de Corlătești”, care l-au agresat pe director în birou, deposedându-l de telefon și de laptopul de serviciu.

Libertatea a intrat în posesia unei convorbiri între un polițist care anchetează cazul și un angajat al firmei AdePlast. Omul din companie reclamă presiunile executate de beizadelele dezmoștenite și se teme să dea declarații în fața autorităților.

AUDIO | Metodele mafiote cu care frații Bărbuț i-au terorizat pe angajații AdePlast. Apelul disperat la poliție al unui salariat care spune că se teme pentru viața lui: „Pe domnul director l-au sechestrat în birou. L-au bătut în birou!”

Moartea lui Marcel Bărbuț senior (al doilea din dreapta) a declanșat lupta pentru avere în firmă

Descrierea violențelor din biroul directorului: “I-au dat în coaste omulețului ăla. L-au văzut cu sânge pe cămașă”!

Polițist: A văzut cineva chestia asta din birou, dintre ei?
Angajat: Au vrut să intre pe motiv ca să le dea de mâncare și Marcel Bărbuț a ieșit și le-a zis: “Stați liniștiți, că nu-i nevoie! Ne jucăm, nu-i nici o problemă!”. Și nu i-a lăsat să intre. M-ați înțeles? Nu s-a văzut clar bătaia, dar s-a auzit când țipa omulețul (n.r. – directorul Stăncescu) după ajutor. L-au văzut cu sânge pe cămașă, pe mâini.

Polițist: Deci, nu a fost o bătaie…
Angajat: I-au dat în coaste omulețului ăla. Nu poate să respire. E bolnav cu inima. Omulețul ăla nu a dormit nopțile. Marcel Bărbuț senior, până a murit, îi dădea indicații de câte ori se trezea, la 1-2 noaptea. Îi spunea ce să facă. Era și ăla speriat de ce-o să facă băieții lui.

AUDIO | Metodele mafiote cu care frații Bărbuț i-au terorizat pe angajații AdePlast. Apelul disperat la poliție al unui salariat care spune că se teme pentru viața lui: „Pe domnul director l-au sechestrat în birou. L-au bătut în birou!”

MArcel Bărbuț senior (în centru) și Daniel Stăncescu (al doilea din dreapta), pe stadionul ”Oblemenco”, în 2017.

Au vrut să șteargă urmele cu punga!

Angajat: Au pus pungă pe cameră. Era pungă pe cameră.
Polițist: Pungă?

Angajat: Era o pungă pe cameră, da!
Polițist: Din ce cauză?

Angajat: Păi, să se acopere, să nu se vadă, să nu se audă ce vorbesc și ce fac. Există posibilitatea să… Domnule, mi-e teamă pentru viața mea, m-ați înțeles? Și mi-e teamă și pentru serviciu. E posibil ca ei să rămână patroni, dar nu se știe. Omulețul ăla (n.r. – directorul Daniel Stăncescu), directorul a venit luni de dimineață să-și exercite funcția și nu l-au lăsat.

Angajat: Pe domnul director l-au sechestrat în birou. Mint! Mint în față! L-au bătut în birou! N-ați luat declarații cui trebuie”.
Polițist: Filmările le-am luat! N-au apucat să le șteargă. Am trimis și noi pe cineva în seara aia acolo. Au ajuns acolo odată cu IT-istul și le-au luat.

”El știa ce are acasă, dar a zis să facă în așa fel încât încât nici ăștia să nu moară de foame”

Polițist: El nu știa ce are acasă?
Angajat: El știa ce are acasă, dar a zis să facă în așa fel încât încât nici ăștia să nu moară de foame, să le lase moștenire bani, o groază. Să fie corect în fața lui Dumnezeu. Toate sunt date la bancă. Noi dacă nu ne mișcăm, să dăm drumul la producție, rămân mii de oameni pe drumuri.

Polițist: Acum, de când s-a întâmplat treaba asta, cum merge fabrica?
Angajat: E blocat tot! Sunt TIR-urile blocate în vamă. Nu s-a plătit Electrica, nu s-au plătit gazele, nu s-a plătit nimic. Noi avem termene. Nu are nimeni tokenul, să dea drumul la plăți, dacă nu vine Stăncescu să dea drumul.

Angajații din firmă se ascund de teama “prințișorilor”: ”Domnul polițist, ne este frică, ne-ați înțeles?”

Angajat: Cristina Paveliuc (n.r. – directoare în firmă și persoana cu care trăia Marcel Bărbuț senior) este sechestrată în casă, îi este frică! Femeia aia n-are 40 de kilograme, dac-o vedeți. M-ați înțeles? Dau mailuri la toți furnizorii.

Polițist: Au interceptat mailuri?
Angajat: Da. Au intrat viruși în calculator, s-au blocat calculatoarele. Au căutat în descărcările de la imprimantă, pe mailuri, tot.

Angajat: Deci, femeia aia plânge, înnebunește și zice: “Oameni buni, puneți mâna și aveți curajul și spuneți”. Le este frică, oameni buni. Domnul polițist, ne este frică, ne-ați înțeles?

Ce spune testamentul: beizadelele primesc câte 15% din firmă

Din momentul în care se deschide testamentul, înseamnă că sunt de acord și cu vânzarea.

Angajat: Care este testamentul, știți ceva? Vor lua sau nu vor lua patronatul, ce facem?
Polițist: Testamentul nu este deschis.

Angajat: De ce nu este deschis? Ce au zis?
Polițist: N-au căzut de acord să-l deschidă, trebuie să fie mai mulți de acord, dintre cei care sunt înscriși în testament. Stabilesc o dată ca să-l deschidă. Există un termen de 12 luni.

Angajat: Să vă spun ce se vehiculează în piața construcțiilor. S-a făcut în așa fel încât s-a deschis, firma se vinde la o companie internațională, în Austria. Se pare că Marcel Bărbuț a negociat, va moșteni fiecare dintre cei trei băieți câte 15%, fata aia, Ramona Bărbuț, care e fii-sa din altă relație – 10%, numai dacă se deschide testamentul și se produce vânzare. Din momentul în care se deschide testamentul, înseamnă că sunt de acord și cu vânzarea. Ați înțeles? Ei încearcă să tergiverseze.

Citește și:

”Prinții” dezmoșteniți ai unuia dintre cei mai bogați români i-au rupt degetul și i-au furat laptopul omului de încredere pe care tatăl lor l-a lăsat să execute testamentul!

S-au plătit salariile la AdePlast. ”Prințișorii” Bărbuț sunt de negăsit