MENIU CAUTĂ
06 Aug. 2018 21:00 , de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cum se stabilesc orele de liniște și odihnă într-un bloc?

Distribuie

Avem multe discuții în bloc, legate de orele de odihnă, mai ales de cele de după amiază. Președintele spune că orele de liniște și odihnă sunt cele prevăzute de Legea nr 61/1991. Este adevărat? (Maria Hristache, București).

Răspunde Av Adrian Cuculis: Deși am mai răspuns la ceastă întrebare, revenim cu precizările necesare. Orele de odihnă, respectiv orele de liniște, sunt prevăzute, într-adevăr, de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare, iar nerespectarea lor poate duce la sancțiuni contravenționale. Este vorba de intervalele orare 22.00 – 08.00 si 13.00 – 14.00. Dar, trebuie înțeles că aceasta nu înseamnă că, în afara acestor intervale orare, se poate face orice si oricum, mai ales în incinta unui imobil, în care locuiesc familii cu copii mici și/sau persoane în vârstă. De aceea, în adunarea generală a asociației de proprietari, pot fi stabilite ore de liniște/odihnă în bloc, în funcție de cerințele persoanelor care locuiesc permanent în imobil, program care se afișează la vedere, pentru a lua la cunoștință de el toți locatarii.

Citește și: Dacă dormi mai mult în weekend, trăiești mai mult! Cercetătorii suedezi au descoperit secretul unei vieți lungi
Comentarii