MENIU CAUTĂ
, de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Cine stabilește orele de odihnă într-un bloc de locuințe?

Distribuie

Avem multe discuții în bloc, legate de orele de odihnă, care sunt puse aiurea, seara și dimineața. Președintele spune că așa i-a spus Poliția să pună orele de liniște și odihnă, pentru că așa prevede Legea nr 61/1991. Este adevărat? (Costache Mihail, București)

Răspunde Av Adrian Cuculis: Orele de odihnă, respectiv orele de liniște, sunt prevăzute, într-adevăr, de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice , cu modificările și completările ulterioare, iar nerespectarea lor poate duce la sancțiuni contravenționale. Este vorba de intervalele orare 22.00 – 08.00 si 13.00 – 14.00. Dar, trebuie înțeles că aceasta nu înseamnă că, în afara acestor intervale orare, se poate face orice si oricum, mai ales în incinta unui imobil, în care locuiesc familii cu copii mici și/sau persoane în vârstă. De aceea, în adunarea generală a asociației de locatari/proprietari, pot fi stabilite ore de liniște/odihnă în bloc, în funcție de cerințele persoanelor care locuiesc permanent în imobil, program care se afișează la vedere, pentru a lua la cunoștință de el toți locatarii.

Citește și: Diferența dintre administratorul și președintele blocului. Principalele sarcini care le revin celor două persoane din fruntea asociației de locatari

 

 

Comentarii