Marcel Vela a anunțat într-o conferință de presă că pâinea binecuvântată va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în toate parohiile.

În declarația pe proprie răspundere, credinciosul trebuie să precizeze adresa lăcașului de cult către care se va deplasa.

Totodată, Ministrul de Interne a anunțat că distribuirae Sfintei Lumini adună de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiile și de către echipajele de ordine publică, sâmbătă seară, începând cu ora 20.00. Angajații parohiei și voluntarii vor asigura respectarea distanței sociale, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

În plus, credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau imobilului în care locuiesc, dar cu evitarea aglomerației, păstrând restricția de maximul 3 persoane.

Acordul semnat între MAI și Patriarhia Română:

Acord-Patriarhia-Romana-MAI-Sf-Pasti-2020

Principalele declarații ale Ministrului de interne:

  • MAI vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe, organizând misiuni de susținere pentru preoți
  • Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărțirea Sfintelor Paști, cât și la împărțirea Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim
  • Astăzi, am semnat cu Preafericitul Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate în starea de urgență de către MAI pentru stabilirea unor acțiuni comune pentru Sărbătorile Pascale.
  • Pâinea binecuvântată va fi împărțită credincioșilor vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul 7.00 – 17.00, în toate parohiile de către angajații bisericii și voluntari
  • În declarația pe proprie răspundere, credincioșul va face precizarea numele lăcașului de cult la care se va deplasa
  • Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii Paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț
  • Pentru credincioșii bolnavi, Paștile vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari vineri și sâmbătă sau în prima zi de Paște, cu respectarea normelor de protecție
  • Distribuirea Luminii Sfinte, adusă de la Ierusalim, se va face de către voluntarii Parohiilor și echipajele de ordine publică și patrulelele sub coordonarea MAI, aflate în misiune, sâmbătă.
  • Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația. În acest sens, doi sau trei locatari pot oferi Lumina Sfântă luată de voluntari
  • Știu că ne este greu să suportăm regulile de distanțare socială, dar e neapărat nevoie să suportăm acest lucru, pentru că nu mai așa putem trece peste această perioadă.
Ad placeholder

Autoritățile au decis ca, anul acesta, slujba de Înviere să fie ținută în biserici doar de preoți, fără participarea enoriașilor. Aceștia din urmă vor primi Lumina de la voluntari, dacă solicită acest lucru.

De asemenea, autoritățile au răspuns și la o serie de întrebări ale românilor legate de Paște și slujba de Înviere.

Citeşte şi:

Firea şi Streinu-Cercel continuă campania de testare a celor 10.000 de bucureşteni. Părinții au primit deja înștiințarea de la directorii școlilor

Licitația organizată de stat pentru peste 1,4 milioane de măști, anulată a doua oară. Participant: “Cred că problema e prețul prea mic”

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Câți bani câștigă Gabi Firea. Este incredibil! Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Câți bani câștigă Gabi Firea. Este incredibil! Suma uriașă pe care o ia în fiecare lună
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri