Corfu, o insulă cu trăsături venețiene
Un sejur pe insula lui Sissi vine la pachet cu o savoare unică de neuitat. Bucătăria tradițională din Corfu este recunoscută pentru beneficiile sale încă din cele mai vechi timpuri, când venețienii aveau sub stăpânire acest colț de pământ parcă desprins din paradis. Poporul venețian și-a pus cel mai mult amprenta pe obiceiurile și preparatele locului, așa că, chiar și după sute de ani localnicii încă gătesc după rețetele moștenite din străbuni. Vei observa că în ciuda tradițiilor grecești, Corfu are un miros specific italian de care te îndrăgostești pe loc. Iar acest lucru se vede mai ales prin bunătățile gătite cu mare patos.
Fructe de mare și alte bunătăți…
Un preparat specific locului sunt pastele late stropite din plin cu ulei de măsline, busuioc, oregano, sos de roșii cherry și carne de miel. Un deliciu pe care corfioții îl servesc alături de lichirul dulce de kumquat, un fruct foarte mic asemănător cu portocala, dar mult mai amărui.
Chiar dacă pastele sunt felul principal în Corfu, nu ar trebui să te axezi doar pe astfel de preparate, mai ales că restaurantele de pe malul mării servesc tot felul de bunătăți din pește și fructe de mare proaspete. Încearcă caracatița cu sos dulce-acrișor, scoicile cu ceapă dulce și ulei de măsline, salatele cu creveți picanți, sau brânza feta la grătar cu calamari și sos de lămâie.
Sejur Corfu
Hotel Lido Corfu Sun 3*- de la 306 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.