Mergi direct la conținut »
”Păcătoșii”, iertați de bibliotecari în Săptămâna Patimilor!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > ”Păcătoșii”, iertați de bibliotecari în Săptămâna Patimilor!

”Păcătoșii”, iertați de bibliotecari în Săptămâna Patimilor!

În Săptămâna Patimilor, bibliotecarii gălăţeni s-au gândit să îi ierte de penalităţi pe ,,păcătoşii” care au uitat să mai înapoieze cărţile împrumutate de la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi.

De Maria Vlad,

În spiritul Sărbătorilor Pascale, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi desfășoară campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă, evenimentul având ca scop recuperarea celor aproximativ 3.000 de cărți împrumutate de oameni, dar care nu au mai fost recuperate, unele chiar de cinci ani.

”Ne-am gîndit că acum în Săptămâna Mare să fim şi noi mai îngăduitori cu acei cititori ai noştri care sunt mai uituci şi nu au returnat la timp cărţile împrumutate. Ne adresăm tuturor cititorilor bibliotecii ce nu au restituit cărţile până în acest moment. Dacă vor preda cărţile restante în această perioadă sunt scutiţi de la plata penalizărilor de întârziere de 0,05 lei pe zi şi a corespondenței. Tocmai pentru evitarea situaţiilor neplăcute, în holul mare al Bibliotecii a fost amplasată o urnă în care se pot lăsa cărţile fără nici o altă formalitate. Nimeni nu îi întreabă nimic”, a spus Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii VA Urechia Galaţi.

BIBLIOTECA (6)

Cum au aflat de inițiativa celor de la Bibliotecă, ”uitucii” au mers și au înapoiat deja 300 de cărţi, reușind astfel să facă economie.

”Pentro o întârziere de 30 de zile, dacă s-au împrumutat patru cărţi, penalizarea este de 6 lei. Evident că ea creşte proporțional cu perioada care trece. Pentru unii aceste sume pot fi foarte mari și de aceea sperăm ca mulţi, dacă nu chiar toţi cititorii să profite de acesată oportunitate”, a spus Geta Eftimie, director adjunct la Biblioteca VA Urechia.

10 bun

”Din cauza serviciului nu au avut timp să aduc înpoi la vreme cărţile. Le am de multă vreme şi mă gândeam şi la amendă, dar am auzit că acum pot să le returnez şi nu mai iau amendă. Este bine aşa şi am scăpat şi de asta”, a declarat Daniel Florin Zidaru, unul dintre cei care au profitat de ”iertarea păcatelor” nereturnării cărţilor la timp.

Close
Închide
  Close