Mergi direct la conținut »
Panourile publicitare care au împânzit Cehia: "Îmi este ruşine de premierul meu"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Panourile publicitare care au împânzit Cehia: „Îmi este ruşine de premierul meu”

O sută de panouri publicitare care îl vizează pe premierul populist Andrej Babis au apărut, săptămâna aceasta, în Cehia. Pe plăcile mari apar portretele unor cetățeni (printre care și vedete), numele lor şi inscripţia "Îmi este ruşine de premierul meu".

Campania inedită a apărut după ce premierul milionar a fost acuzat de deturnare de fonduri europene, conflicte de interese și de colaborare cu poliția secretă comunistă înainte de anul 1989.

Andrej Babis care ocupă locul doi în topul celor mai bogați oameni din Cehia a negat acuzațiile care i se aduc. Dar aproape o sută de cehi, printre care celebrități sau simplii cetățeni, au apărut pe panouri publicitare uriașe exprimându-și „rușinea” față de premier.

Printre vedetele care au apărut pe panouri se află cântărețul Kryštof Michal, liderul grupului rock Portless.

„Premierul nostru se confruntă cu conflicte de interese, el minte oriunde merge. Nu cred că este o persoană potrivită pentru a fi prim-ministru, chiar dacă oamenii l-au ales, ceea ce trebuie sa respectăm”, a spus cântărețul.


Tolo: Tusk, Duckadam și cei care n-au cedat! Lecția de democrație a unei zile de mai 1986, când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni


 

Close
Închide
  Close