Mergi direct la conținut »
Papa Francisc, vizită în România în mai 2019. "Este foarte probabil", anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Papa Francisc, vizită în România în mai 2019. „Este foarte probabil”, anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică

Papa Francisc ar putea să viziteze România în mai 2019.  Liderul Bisericii Catolice va vizita și Bulgaria, aducând un puternic mesaj de deschidere ecumenică în cele două țări cu populație majoritar creștin-ortodoxă.

De Mihai Niculescu,

Nimic nu e sigur până nu se anunță oficial. Dar, da, este foarte probabil să fie în 2019„, a declarat pentru Libertatea, preotul Doboș Francisc, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Nu a fost stabilită încă o dată oficială, dar surse apropiate Vaticanului acreditează perioada primelor două săptămâni din luna mai, relatează hotnews.ro citând publicația periodistadigital.com.

Suveranul Pontif va aduce astfel în cele două tări din est un important mesaj de deschidere ecumenică, scrie publicația citată, care adaugă că procentul de creștini ortodocși din România și Bulgaria este de 87%, respectiv 82%.

Nu se știe nici unde va veni Papa Francisc, dar se vehiculează că va ajunge la Sofia, Plovdiv și București.

În România s-ar pregăti o vizită la catedrala din București și o posibilă slujbă în Parcul Izvor.

Viorica Dăncilă a fost primită în luna mai, într-o audiență privată, de Papa Francisc, la Palatul Apostolic din Vatican, premierul transmițându-i că-l așteaptă în România.

Zvonurile că Papa Francisc va efectua o vizită în România au apărut însă încă din 2017. Anunțul oficial va fi făcut de Sfântul Scaun, precum și de președinție.


Șeful Interpol Costa Rica, despre Elena Udrea: „Faptul că are un copil aici nu e un obstacol pentru extrădare”


 

Close
Închide
  Close