MENIU CAUTĂ
28 Aug. 2018 18:20

Vaticanul transmite că Papa Francisc nu consideră să homosexualitatea este o boală. Cum explică declarațiile suveranului pontif

Distribuie

Într-un mesaj oficial transmis după ce suveranul pontif le-a recomandat părinților să-și ducă la psiholog copiii care au orientări homosexuale, Vaticanul transmite că Papa Francisc nu consideră că homosexualitatea este o boală.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Vaticanului, liderul Bisericii Catolice nu consideră că iubirea între două persoane de acelaşi sex ar reprezenta „o afecţiune psihiatrică” și că Papa a dorit să exprime cu o mai mare claritate faptul că oamenii trebuie să fie atenţi la felul în care copiii lor se dezvoltă „din punct de vedere psihologic”

Aflat la bordul unui avion care îl aducea în Italia după o vizită în Irlanda, papa Francisc a spus în faţa jurnaliştilor că părinţii copiilor homosexuali ar trebui să se roage şi, posibil, să solicite ajutor psihiatric pentru copiii lor.

O purtătoare de cuvânt de la Vatican a spus că termenul „psihiatrie” nu a fost „precis” şi că, de aceea, el a fost eliminat din transcrierea oficială publicată de Vatican a conferinţei de presă papale, pentru a nu prezenta în mod eronat înţelesul cuvintelor rostite de papa Francisc, scrie Agerpres citând DPA.

„La ce vârstă se manifestă tulburarea în sine? Asta este important. E altceva dacă apare în copilărie, când există multe lucruri pe care poţi să le faci, cu ajutorul psihiatriei sau… pentru a vedea cum stau lucrurile”, a spus suveranul pontif.

Papa Francisc vorbeşte adeseori în public cu multă francheţe şi a abordat de mai multe ori tematica homosexualităţii în declaraţiile sale.

De această dată, însă, asociaţiile LGBT au spus că declaraţia sa recentă ar fi lăsat să se înţeleagă că homosexualitatea este o boală şi că aceasta ar putea fi tratată prin psihiatrie.

„Homosexualitatea nu este o boală, ci o variantă naturală a comportamentului uman şi, în această calitate, ea ar trebui să fie acceptată şi respectată”, a declarat marţi Fabrizio Marrazzo, coordonator al asociaţiei Gay Hotline, citat de agenţia italiană de presă ANSA.

Citește mai multe despre Papa Francisc, Copii, psihiatru și Vatican pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii