Mergi direct la conținut »
Papa Francisc a criticat exporturile de arme europene care „ucid copii” în Yemen
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Papa Francisc a criticat exporturile de arme europene care „ucid copii” în Yemen

Papa Francisc a criticat exporturile de arme europene care „ucid copii” în Yemen

Papa Francisc a criticat duminică, 31 martie,  guvernele europene care furnizează arme pentru războiul civil din Yemen, considerând că astfel de acţiuni nu sunt în concordanţă cu încercările lor de a opri imigraţia în masă.

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să încercăm să ne asigurăm că oamenii nu au nevoie să emigreze din cauza războiului sau a foametei. Dar dacă Europa, în toată generozitatea sa, vinde arme către Yemen, care ucid copii, cum poate Europa să fie consecventă”, a spus Papa în cadrul unei conferinţe de presă la întoarcerea sa din Maroc.

Sub presiunea populiştilor, „teama este semănată şi apoi decizii sunt luate. Frica este punctul de plecare pentru dictaturi (…) cu promisiuni şi teamă, Hitler a reuşit. Ştim rezultatul. Să învăţăm din istorie”, a mai spus Suveranul Pontif. Papa Francisc, fiul unor emigranţi italieni în Argentina, a spus că „este adevărat că o singură ţară (europeană) nu poate primi pe toată lumea. Însă există acolo o întreagă Europă pentru a redistribui imigranţii”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Catolici sau nu, credincioși sau nu, românii care doresc să participe de aproape la vizita Papei Francisc în București se pot înscrie, de azi, pe platforma online inscrieri.papalabucuresti.ro. După înscriere, pelerinii selectați vor primi un bilet, cu un cod de bare, pe baza căruia vor avea acces în zona zero. Înscrierile se fac până pe 30 aprilie.

Citește și

VIDEO/ Cătălin Măruță, la căminul de nefamiliști! „Voiam foarte tare să fiu în București”. Dormea pe o canapea metalică

 

Close
Închide
  Close