Mergi direct la conținut »
Papa Francisc a spus că cei care se feresc de homosexuali „nu au inimă”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Papa Francisc a spus că cei care se feresc de homosexuali „nu au inimă”

Papa Francisc a spus că cei care se feresc de homosexuali „nu au inimă”

Papa Francisc a discutat într-o întâlnire cu un grup de jurnaliști și vedete de televiziune din Marea Britanie despre persoanele homosexuale și acceptarea acestora de către Biserica Catolică. Suveranul Pontif a spus despre cei care stigmatizează persoanele gay din acest considerent că sunt „fără inimă”.

Comedianul britanic Stephen Amos, care este homosexual, a fost printre cei care s-au întâlnit cu Papa Francisc. Vorbind cu Suveranul Pontif Amos, acesta i-a spus: „Mi-am pierdut mama, iar acum trei luni mi-am îngropat soră geamănă. Amândouă erau foarte religioase. Deci, venind în acest pelerinaj și fiind ne-religios, căutam răspunsuri și credință. Dar ca homosexual, nu mă simt acceptat”.

La aceste cuvinte, Francisc i-a răspuns: ”Nu este bine să acorzi mai multă importanță adjectivului gay decât substantivului bărbat. Toți suntem ființe umane și avem demnitate. Nu contează cine sunteți sau cum vă trăiți viața – nu vă pierdeți demnitatea. Sunt oameni care preferă să aleagă sau să se debaraseze de oameni din cauza acestui adjectiv. Acești oameni nu au inimă”.

Comediantul a declarat că răspunsul Papei l-a impresionat. „Dacă aș fi primit răspunsul pe care îl așteptam, aș fi ieșit din încăpere. Auzind ceea ce mi-a spus, am fost copleșit. Mi-a redat credință în umanitate”, a declarat Amos potrivit New York Post.


Citește și: FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”


 

 
 
Close
Close
Închide