Mergi direct la conținut »
Părinții fetiței din Sinaia care ar fi stat un an cu un tifon în corp fac plângere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Părinții fetiței din Sinaia care ar fi stat un an cu un tifon în corp fac plângere

Părinții fetiței din Sinaia care ar fi stat un an cu un tifon în corp fac plângere

O plângere penală pentru vătămare corporală din culpă va fi depusă în cazul fetiței de 11 ani din Sinaia care a ajuns în stare gravă la Brașov. Copila a eliminat un tifon, uitat, cel mai probabil, în corpul ei în urmă cu un an după ce a fost operată de apendicită.

Reprezentantul legal al părinților fetiței a precizat că a depus ok plângere penală pentru vătămare corporală din culpă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. De asemenea, avocatul Daniel Gașpar a sezizat și Colegiul Medicilor din București.

Plângerea penală este pentru vătămare corporală din culpă, îndreptată împortiva echipei care a participat la operaţie, a declarat Daniel Gaşpar, pentru Mediafax.

Avocatul a mai precizat că familia a cerut ca un medic legist să facă o expertiză, în paralel cu cea oficială.

Luni, fetița de 11 ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Brașov, după ce a fost tratată mai multe zile la Sinaia pentru o infecție puternică.

La Brașov, medicii spun că fetița a eliminat un tifon, care a fost uitat, cel mai probabil, în corpul ei în urmă cu un an.

Maria Marcu, mama copilei, a spus că tifonul a fost uitat la operația de apendicită la care fiica ei a fost supusă anul trecut.

Au confirmat doctorii că este uitat tifonul de la operaţia de apendicită. Corpul nu produce tifon, altă operaţie nu a avut, de introdus nu se putea introduce, a precizat mama fetiţei.

Copila a fost supusă ieri unei investigații sub anestezie generală pentru ca medicii din Brașov să afle cum a ajuns ca ea să elimine tifonul prin urină. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii din Brașov, dr. Marcel Albean, spunea că se presupune că respectiva compresă a rămas în corpul copilei în urma unei operații. În schimb, medicii nu au exclus nici ipoteza potrivit căreia fetița să-și fi introdus singură firele de tifon.


Citește și Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor


 

Close
Închide
  Close