Mergi direct la conținut »
Acuzații de malpraxis la Spitalul din Sinaia! O fetiță ar fi stat un an cu un tifon în corp, în urma unei operații de apendicită. Managerul spitalului a dispus o anchetă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Acuzații de malpraxis la Spitalul din Sinaia! O fetiță ar fi stat un an cu un tifon în corp, în urma unei operații de apendicită. Managerul spitalului a dispus o anchetă

Acuzații de malpraxis la Spitalul din Sinaia! O fetiță ar fi stat un an cu un tifon în corp, în urma unei operații de apendicită. Managerul spitalului a dispus o anchetă

O fetiță de 11 ani a fost transportată în stare gravă la spitalul din Brașov, după ce a fost tratată câteva zile pentru o infecție puternică, la Sinaia. Potrivit medicilor, copila a eliminat un tifon, care a fost uitat, cel mai probabil, în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.

De Cristian Simion,

Mama copilei a povestit că fiica ei a acuzat dureri foarte puternice pe 19 ianuarie. A mers împreună cu ea, a doua zi, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Sinaia, unde medicii au diagnosticat-o cu o infecție.

După ce i-au pus o perfuzie și i-au făcut o serie de analize, medicii i-au prescris fetiței antibiotic. Cu toate acesta, copila se simțea din ce în ce mai rău. Mai apoi, părinții au fost informați de cadrele medicale că fiica lor trebuie supusă unui tratament cu antibiotic intravenos.

Am fost la urgenţe din nou pentru că fetiţa era rău. Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu şi-a mai făcut efectul. Mi s-a spus că are infecţie foarte puternică. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de gardă a confruntat analizele şi mi-a zis că are o infecţie foarte mare şi părerea lui este să plecăm mai departe. Am plecat la Braşov. Am ajuns la Braşov la primire urgenţe. Avea senzaţii dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira şi nu mai putea de durere, a declarat mama fetiţei, Maria Marcu, conform Mediafax.

În acel moment, fetița a eliminat un tifon, iar medicii au extras din corpul ei un alt pansament.

Mama susține că tifonul a fost uitat în corpul fiicei sale, care a fost operată anul trecut de apendicită.

Copila va fi operată, luni, la Brașov.

Suntem terminaţi. Este un caz aparte de tot în România. A ieşit prin uretră tifonul. Medicii de la Braşov au confirmat că este un tifon uitat la operaţie, ea a fost operată la Spitalul Sinaia de apendicită, anul trecut. Este practic al doilea caz în România, medicilor nu le-a venit să creadă. La început mi s-a spus că este ceva introdus. Nu credea nimeni că s-a putut întâmpla ce s-a întâmplat. A fost noroc că tifonul a fost foarte steril, astfel nu s-a întâmplat nenorocirea. Au confirmat doctorii că este uitat tifonul de la operaţia de apendicită. Corpul nu produce tifon, altă operaţie nu a avut, de introdus nu se putea introduce. Sunt clipe de coşmar pentru un copil de 11 ani. Mi-e teamă, dar am încredere în Dumnezeu şi în doctori. Copilul meu luptă şi o iubeşte Dumnezeu. Va fi bine, a mărturisit mama copilei, conform sursei citate.

Ce spune managerul spitalului din Sinaia

Mariana Miu-Georgescu, managerul Spitalului orășenesc Sinaia, a dispus o anchetă internă, efectuată de către medici ai unității spitalicești, după apariția în presă a declaraţiilor mamei fetiţei operate la spitalul respectiv.

„Momentan, nu deţin nişte informaţii care să arate o cauzalitate între operaţia de la noi şi ceea ce relatează mama şi nu am văzut nici un punct de vedere al unor medici sau nişte dovezi. Nu avem de unde să ştim într-un interval de un an de zile ce s-a întâmplat sau ce alte intervenţii a avut. Tot ceea ce pot să spun este că pacienta a fost operată anul trecut în spitalul nostru”, a declarat pentru Libertatea managerul spitalului din Sinaia.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Mariana Miu-Georgescu spune că de la operaţie şi până în prezent spitalul nu a primit nicio sesizare din partea părinţilor şi că a aflat din presă despre acest caz.

„Nu a avut altă prezentare decât pentru ce probleme pediatrice a avut sau de altă natură. Înţeleg că s-a prezentat zilele trecute la Pediatrie şi s-a spus că infecţie urinară, o suspiciune ceva, şi a fost tratată în acest context, ceea ce pot să spun este că nu există nicio reclamaţie şi nu am avut cunoştinţă până acum de altceva”, a spus managerul.

Georgescu consideră că specialiştii trebuie să se pronunţe asupra acestui caz.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

„Cred că un profesor chirurg, de exemplu, care să nu fie implicat în acest caz, ar putea lămuri lucrurile şi să spună dacă e posibil ca un tifon să plece din absomen şi să treacă prin peretele vezicii. Doar medicii evaluează situaţia”, spune managerul Mariana Miu-Georgescu.

Acesta mai susţine că medicul care a făcut operaţia de apendicită este angajat al spitalului de aproximativ 20 de ani şi este unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi, neavând nicio reclamaţie până acum.

„Pot să vă spun că este chiar un medic renumit în zonă, cu multă apreciere şi un profesionist desăvârşit”, a conchis managerul spitalului din Sinaia.

Părinții copilei nu știu încă dacă vor depune o plângere împotriva medicilor care le-au operat fiica de apendicită.


Citește și Guvernul Boc a înmuiat pedepsele pentru pedofili, Guvernul Cioloș le-a lăsat la fel, iar Guvernul Dăncilă nu e interesat!


 

Close
Închide
  Close