MENIU CAUTĂ

Parlamentarii vor avea INTERZIS LA ÎNJURĂTURI!

Distribuie

Faptul că aleşii noştrii pot veni îmbrăcaţi oricum la muncă, au posibilitaea să vorbească ce vor cu colegii şi chiar cu alegătorii,le-a dat mult de gândit celor care conduc Parlamentul, fapt pentru care au întocmit un cod de conduită al aleşilor, aşa cum este în majoritatea ţărilor din Europa.
Astfel, potrivit documentului, parlamentarii vor devenii ”exemple pentru ceilalţi cetăţeni”, iar pentru asta trebuie să aibă ”o ţinută decentă şi să se comporte demn şi civilizat, atât în cadrul Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a asigura solemnitatea sedinţelor şi pentru a nu aduce prejudicii imaginii Parlamentului, cât şi în relaţiile pe care le au cu cetăţenii”, scrie în Codul de conduită al parlamentarilor.
Pe viitor, dacă va fi votat de aleşi, aceştia nu vor mai avea voie să înjure sau să jignească pe cineva atât colegii cât şi cetăţenii.O altă prevedere spune că aleşii vor fi obligaţi să dea socoteală pentru vizitele efectuate în străinătate, plătite din banii Parlamentului. Astfel, va fi creat un registru în care, aleşii vor trebui să spună tot ce au făcut în delegaţie, să dea detalii despre cum au cheltuit banii şi despre cine l-a însoţit în deplasarea sa.
În plus, în fiecare an, Comisiile juridice, vor face o listă cu modul în care s-a comportat fiecare ales, document ce va ajunge la judecata şefilor Parlamentului, care vor hotărâ dacă senatorul sau deputatul au respectat Codul de conduită.

Comentarii