Mergi direct la conținut »
Parlamentul modifică Legea Antifumat; Bodog: Trebuie să conţină şi prevederi privind marketingul agresiv
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Parlamentul modifică Legea Antifumat; Bodog: Trebuie să conţină şi prevederi privind marketingul agresiv

Parlamentul modifică Legea Antifumat; Bodog: Trebuie să conţină şi prevederi privind marketingul agresiv

Parlamentul va modifica Legea Fumatului. Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a declarat, miercuri, într-o dezbatere organizată la Parlament, că Legea antifumat este foarte bună, însă consideră că ar trebui să conţină şi prevederi referitoare la publicitate şi marketing agresiv. România se află în acest moment pe locul 4 în topul ţărilor europene, la consumul de tutun la copiii între 13-15 ani, iar 223.000 de copii fumează deja la această vârstă. 

De Valentina Postelnicu,

„Eu cred că legea antifumat pe care o avem în momentul de faţă este foarte bună, ea nu trebuie golită de conţinut şi trebuie adăugate noi prerogative. Şi aceste prerogative se referă la această publicitate, la acest marketing agresiv”, a spus Florian Bodog, la dezbaterea „Impactul activităţilor de marketing ale industriei tutunului asupra sănătăţii şi respectării drepturilor fundamentale ale copiilor şi tinerilor din România – fermitate şi consecvenţă în politicile publice de control al consumului de tutun”.

Potrivit fostului ministru al Sănătății, este obligația parlamentarilor să acţioneze pentru a aduce aceste modificări legislației.

”Acesta este motivul pentru care colegii mei din cele două comisii au considerat că este necesar să acţioneze şi îi felicit pentru acest lucru şi vreau să vă asigur că în mine aveţi cel mai consecvent aliat împotriva fumatului. Vreau să vă asigur că la fel ca şi în timpul mandatului meu de ministru, eu am avut o foarte bună colaborare cu ONG-urile care sprijină această activitate. Îmi doresc să continui această activitate, indiferent de poziţia pe care o ocup, indiferent de ceea ce voi face, eu voi fi în continuare un militant pentru a fi respectate drepturile noastre pentru a trăi într-o lume fără fum”, a afirmat  Bodog.

Directorul proiectului „Iniţiativa 2035 – Fără Tutun”, Ramona Brad, a declarat în cadrul dezbasterii că România se află în acest moment pe locul patru printre ţările europene la consumul de tutun la copiii de 13-15 ani, 223.000 de copii fumând la această vârstă.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

Peste 350 de organizaţii non-guvernamentale membre ale ‘Iniţiativei 2035’ solicită Parlamentului şi Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, adoptarea de urgenţă a modificărilor legislative care „să îndepărteze orice surse” de publicitate şi promovare, directă şi indirectă, pentru produsele din tutun.

Recent, Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a criticat publicitatea la țigările electronice, adică cele cu vapori. Într-o postare pe contul său de Facebook, acuză dur modul agresiv de promovare al acestui tip de fumat, care “este prezentat, în mod tendențios, ca fiind mai puțin dăunător sănătății dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate.

Citește și: #salvatipipera | VIDEO. Cartierul contrastelor: cum se văd clădirile de sticlă din blocurile de nefamiliști. ”Noi am vrea doar apă caldă…”

Close
Închide
  Close