De Ana Hațeg,

Cu 36% au crescut intervențiile polițiștilor în cazuri de violență domestică numai în Paris, de la decretarea carantinei, a anunțat ministrul de interne din Franța, Christophe Castaner, citat de CNN.

Confruntate cu valul de agresiuni ale bărbaților asupra partenerelor de viață, autoritățile au alocat de urgență bani pentru cazarea victimelor în camere de hotel și deschiderea unor centre de consiliere psihologică în cadrul supermarketurilor.

În plus, a fost stabilită o parolă pentru femeile agresate, un cod prin care ele le pot comunica oamenilor cu care vin în contact că sunt victime ale violenței domestice: “masca 19”.

Femeile au fost sfătuite să facă cumva să ajungă la o farmacie, dacă sunt în această situație, pentru că farmaciștii au fost instruiți cum să acționeze dacă aud parola.

Ei anunță imediat poliția, iar agenții descind la adresă și arestează agresorul.

Situația din Franța nu e singulară. Au fost înregistrate creșteri ale raportărilor de abuzuri în familie în China, Brazilia, Cipru, Spania, Italia.

Erau și înainte cazuri de violență domestică, însă criza coronavirusului a înrăutățit mult situația.

Simona Ammerata, adăpostul pentru femei Lucha y Siesta din Roma:

În Australia, datele arată că pe Google căutările de ajutor specializat în caz violență domestică au crescut, în ultima perioadă, cu 75%!

Acolo, guvernul a alocat de urgență 150 de milioane de dolari australieni (echivalentul a 92 de milioane de dolari americani) pentru a ajuta victimele violenței în familie.

Citeşte şi:

„Autoritățile au fost pregătite”. Criza COVID-19 într-un filmuleț care spune tot: dezinfecție în Turcia vs dezinfecție în România

Asistente din Deva: ”Îngrijim singure 10 bolnavi de cancer care luptă pentru viața lor, căci e un singur medic de gardă folosit, inuman, de tot spitalul”

Lista cu ”zonele roșii” a fost actualizată. Toți cei care vin din aceste 12 țări intră în carantină

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente