Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / TAROM şi BlueAir bat palma pe piaţa transporturilor civile. Ce beneficii vor avea pasagerii
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV / TAROM şi BlueAir bat palma pe piaţa transporturilor civile. Ce beneficii vor avea pasagerii

EXCLUSIV / TAROM şi BlueAir bat palma pe piaţa transporturilor civile. Ce beneficii vor avea pasagerii

Companiile româneşti TAROM şi BlueAir anunță semnarea a două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in pentru zborurile cu escală operate de ambele companii.

De Cătălin Doscaș,

Spre exemplu, dacă un client cumpără un bilet Iaşi-Paris cu escală la Bucureşti, primeşte un singur boarding pass. Mai exact, dacă de la Iaşi la Bucureşti pasagerul călătoreşte cu BlueAir iar de la Bucureşti la Paris cu TAROM, pe Otopeni va fi eliminat procesul de check-in, iar trasportul bagajelor între aeronave va fi asigurat, fără ca pasagerul să le mai ridice.

Mai mult, în cazul unor întârzieri sau defecţiuni tehnice, ambele companii îşi vor prelua pasagerii reciproc. Asta pentru că pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie acceptă biletele de transport ale pasagerilor celeilalte companii și transportul acestora la destinația aleasă.

Înţelegerea dintre TAROM, operator de linie, și BlueAir, operator low-cost, a intrat în vigoare săptămâna aceasta.

Suntem încrezători că aceste două parteneriate reprezintă un pas înainte pentru industria de aviație din România și vor contribui la creșterea calității serviciilor oferite de Blue Air și de TAROM. Suntem mândri că realizăm această colaborare alături de prestigiosul brand național TAROM și că extindem, astfel, posibilitățile de călătorie ale pasagerilor noștri„, a declarat Tudor Constantinescu pentru Libertatea, directorul comercial Blue Air.

Atât TAROM, cât şi BlueAir sunt membre ale Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). Ultimele date financiare arată pentru operatorul de stat o cifră de afaceri de peste 216 milioane de euro, iar pentru operatorul low-cost aproximativ 405 milioane de euro.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Cele două companii româneşti operează împreună peste 120 de destinaţii interne şi internaţionale.

„TAROM-ul moldovenesc”, cumpărat anul trecut

La sfârşitul anului trecut Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, a preluat operatorul naţional deţinut de guvernul de la Chişinău.

Compania Air Moldova a fost achiziţionată pentru 2,58 milioane de euro. Contractul de privatizare a presupus şi plata datoriilor istorice ale operatorului moldovenesc în valoare de peste 62 de milioane de euro. Air Moldova deţine şapte aeronave mediu curier şi operează 29 de destinaţii.


Citește și:

Scandal la Direcția Tehnică TAROM. Mecanicii au oprit lucrul câteva ore, nemulțumiți că mulți dintre ei își vor pierde licențele internaționale

 

Close
Închide
  Close