Mergi direct la conținut »
Partidul lui Salvini, suspectat că este finanțat cu bani din Rusia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Partidul lui Salvini, suspectat că este finanțat cu bani din Rusia

Partidul lui Salvini, suspectat că este finanțat cu bani din Rusia

Procuratura din Milano a deschis o investigaţie privind o posibilă finanţare ilegală din Rusia a partidului de extremă dreapta Liga condus de ministrul de interne Matteo Salvini, negată de acesta din urmă, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

De Adrian Ilie,

”Zero, zero. Oricine ar spune contrariul, minte. Suntem incomozi pentru unii, acest lucru este evident pentru mine”, a spus Salvini într-unul din obişnuitele sale mesaje video transmise în direct pe Facebook.

”În Europa se distribuie posturi pentru toţi, mai puţin pentru Liga, partidul cel mai votat în Europa, pentru că suntem rasişti, populişti, luăm bani direct de la Rusia, de la SUA, din Africa, din Groenlanda”, adaugă el, ironic, justificând astfel acţiunile împotriva sa.

Salvini a mai spus că, de când a preluat puterea în Italia cu puţin mai mult de un an în urmă, a primit peste o sută de ameninţări cu moartea, primind recent şi o pungă cu gloanţe.

Investigaţia privind presupusa finanţare din Rusia survine după publicarea de către săptămânalul italian L’Espresso şi portalul de ştiri american Buzzfeed a unor relatări despre o întâlnire între apropiaţi ai lui Salvini şi funcţionari ai Kremlinului.

BuzzFeed susţine că deţine o înregistrare audio explozivă, făcută pe 18 octombrie 2018, în care ‘un colaborator apropiat’ al lui Salvini ‘şi alţi cinci bărbaţi pot fi auziţi negociind un acord despre cum să fie transferate pe ascuns zeci de milioane de dolari provenind din petrolul rusesc către partidul dlui Salvini’.

Colaboratorul apropiat al lui Salvini a fost identificat în persoana lui Gianluca Savoini, acum preşedintele asociaţiei culturale Lombardia-Rusia. Conform presei italiene, Savoini, căsătorit cu o rusoaică, este omul de contact al lui Matteo Salvini cu Rusia şi conducătorii acesteia.

Citește și:Un bărbat din Germania, acuzat după ce soția sa a murit în urma unui maraton sexual de 48 de ore

Close
Închide
  Close