MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Bărbați răpiţi de indivizi înarmaţi dintr-un autocar, în Mexic. Nu se știe nimic de soarta lor

Distribuie

19 bărbaţi, care se aflau la bordul unui autocar, în nord-estul Mexicului, au fost răpiţi joi de indivizi înarmaţi şi de atunci nu se ştie nimic despre soarta lor, au anunţat, duminică, autorităţile mexicane. Ceilalţi 22 de pasageri, din cei 41 ai autocarului, au ajuns nevătămaţi la destinaţie.

Răpirea, care nu a fost revendicată, s-a produs în timp ce autocarul se îndrepta din portul Tampico spre oraşul Reynosa, în statul Tamaulipas de la frontiera cu SUA, potrivit unui raport al poliţiei locale.

Bărbaţii înarmaţi, care circulau la bordul a patru autovehicule, au obligat autocarul să se oprească în regiunea San Fernando, una din cele mai periculoase din Tamaulipas, cu cele mai multe dispariții de persoane raportate. În această zonă, grupuri criminale răpesc bărbaţi care circulă pe drumurile din acest stat pentru a-i constrânge să li se alăture.

Patru indivizi mascaţi şi înarmaţi au urcat la bord, „au constrâns să coboare 19 pasageri de sex masculin, i-au urcat în maşinile lor şi au părăsit locul spre o destinaţie necunoscută”, a menţionat raportul Poliţiei, citat de Agerpres.

Peste 40.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic, în acest momet, dispariţii legate în cele mai multe cazuri de traficul de droguri.

Două carteluri ale drogului, Cartel del Golfo şi Los Zetas, sunt active în acest stat din nord-est, la graniţa cu Texasul. Cele două carteluri au fost slăbite în ultimii ani de arestarea şefilor lor, ceea ce a permis apariţia altor grupuri criminale.

Anul trecut, a fost înregistrat și un număr record de crime comise în Mexic, când peste 33.000 de oameni au fost uciși.

FOTO – EPA (Arhivă)


Citește și… Descoperire macabră. Cadavrul unui bărbat care a murit în Mexic a ajuns în țara sa fără creier, stomac și inimă!

VIDEO | Imagini cu momentul exploziei conductei, în Mexic. Bilanțul morților a crescut la 73!

Președintele Mexicului propunere ca țara lui să medieze criza din Venezuela


 

Citește mai multe despre Droguri și Mexic pe Libertatea.

Comentarii