Mergi direct la conținut »
Patriarhul Daniel spune despre Catedrala Mântuirii Neamului că „este, totuși mică!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Patriarhul Daniel spune despre Catedrala Mântuirii Neamului că „este, totuși mică!”

Patriarhul Daniel spune despre Catedrala Mântuirii Neamului că „este, totuși mică!”

Patriarhul Daniel e mulțumit și nu prea cu dimensiunile Catedralei Mânturii Neamului. Cel mai important om din ierarhia bisericească din România ar fi vrut ca aceasta să fie mult mai încăpătoare.

Catedrala Mânturii Neamului a fost sfințită azi, iar la eveniment au participat circa 30.000 de oameni. Înăuntru n-au intrat decât 2.000 de oameni. Patriarul n-a uitat să menționeze că mai sunt lucrări de făcut, că pictura în mozaic costă mult. „O să avem nevoie de ajutor”, a spus Patriarhul Daniel.

„Mastodontul” din Dealul Arsenalului deține multe recorduri greu de egalat. Clopotul cu chipul Patriarhului e cel mai mare din lume!

„Este mică în raport cu populația credincioșilor”

„Până joi inclusiv, toţi credincioşii ortodocşi, bărbaţi şi femei, vor putea intra în Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă şi cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru întărirea dorinţelor de bine. Noi vă felicităm pe cei care aţi venit şi ne bucurăm că putem măsura mai realist acum câte persoane încap în Catedrală fiind aşezate pe scaune.

Deci, avem loc pentru 3.000 de scaune pentru Catedrală, când toţi credincioşii stau în picioare, atunci Catedrala are o capacitate de 5.000. Este totuşi mică în raport cu populaţia credincioşilor care sunt afară. Întotdeauna ea va fi neîncăpătoare. Când timpul este mai bun, vom putea săvârşi Sfânta Liturghie şi afară”, a transmis Patriarhul Daniel, la începutul liturghiei.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Catedrala reușește să se impună chiar și în fața impozantei sale vecine, Casa Poporului, cea de-a doua mare construcție din lume. Catedrala Mântuirii Neamului este cu 36 de metri mai înaltă față de actualul sediu al Parlamentului României. Bazilica Sfântul Petru din Vatican are înălțimea de 136 metri, lățimea de 150 de metri și lungimea de 220 de metri. Catedrala Mântuirii Neamului își găsește locul printre cele mai mari construcții religioase din lume.

Dimensiunile construcției sunt colosale: lungimea: 126,10 metri; lățimea (la abside): 67,70 metri; înălţimea: 120,00 metri până la baza crucii de pe turla principală Pantocrator (crucea va avea încă 7 metri); aria totală construită la sol: 13 668,50 metri pătrați;  aria totală desfăşurată construită: 52 529,20 metri pătrați; aria utilă totală: 36 897,96 metri pătrați; volum: 323 000 metri cubi; capacitate: 6000 de persoane, dintre care 1000 de scaune.


REPORTAJ/Mica Românie de la Cercul Polar. Roxana a terminat Dreptul în ţară, iar acum e în clasa întâi în Skjervøy, Norvegia – VIDEO

Despre norvegieni, de la români. Cum trăiesc, cum își educă copiii, cât beau, ce mănâncă. Și ce putem învăța noi înșine de la românii care conviețuiesc cu ei

Adevăratele meserii ale cântăreților! Muzica românească, făcută de ingineri, avocați și profesori!

Close
Închide
  Close