Directorul general al STB, Andrei Creci, a vorbit despre mijloacele de transport în comun pe care Primăria Capitalei vrea să le achiziționeze.

„Pentru prima oară, se derulează în mod simultan nu mai puţin de 4 licitaţii, proceduri de achiziţie la Primăria Municipiului Bucureşti, iar principalul beneficiar va fi STB şi implicit cetăţenii Bucureştiului – este vorba de achiziţia a 100 de tramvaie de 36 de metri, ceea ce ar fi nemaipomenit pentru oraşul acesta, de 130 de autobuze hibride, de 100 de autobuze electrice, şi în curând de cel puţin 100 de autobuze pe GNC – gaz natural comprimat. Astea sunt nişte proiecte care vor aduce, cu siguranţă, în următorii ani, un transport public decent în oraş”, a declarat Andrei Creci, conform Agerpres.

Directorul STB este de părere că Societatea de Transport trebuie să ofere condiții de călătorie optime, pentru a-i descuraja pe bucureșteni să folosească automobilul.

„Ce îşi doreşte STB şi Primăria este ca cetăţeanul să fie descurajat în a merge cu autoturismul personal şi încurajat în a lua autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul. Dar pentru asta trebuie să i se ofere condiţii nu numai decente, ci condiţii bune, condiţii optime de transport”, a menționat Andrei Creci.

Directorul STB spune că mijloacele de transport în comun vor fi dotate cu wi-fi și USB deoarece călătorii au devenit din ce în ce mai pretențioși.

„Toate mijloacele de transport în comun vor trebui să aibă aer condiţionat, toate mijloacele de transport în comun vor avea wi-fi, USB, pentru că lumea se modernizează şi se face din ce în ce mai pretenţioasă, lucrurile sunt din ce în ce mai subtile şi nu mai este de ajuns în secolul nostru, în anul 2019, doar să vină autobuzul la timp, ci şi el trebuie să ofere condiţiile cele mai bune pentru a merge cu el”, a afirmat directorul STB, conform sursei citate.

De asemenea, Andrei Creci a menționat că Societatea de Transport București are un deficit de șoferi și de vatmani, iar doritorii sunt invitați să participe la târgul de joburi care are loc miercuri la Gara de Nord, în cadrul expoziţiei feroviare InfraTRANS 2019.


Citește și:

Firea a numit-o șefa CA la Spitalul Filantropia pe fosta consilieră a lui Gabi Oprea: 26 de ani, nicio expertiză pe Sănătate, master la Academia SRI și colecționară de 4 funcții publice, de la spitale la Ciclop!

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu