Mergi direct la conținut »
Patru persoane arestate în Kosovo, sub acuzația de trafic de organe
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Patru persoane arestate în Kosovo, sub acuzația de trafic de organe

Patru persoane, dintre care două femei, suspectate de implicare într-un trafic de organe, au fost arestate în Kosovo, a anunţat Poliţia, vineri, prin intermediul unui comunicat.

De Dragoș Tănase,

Suspecţii, reţinuţi joi, în cursul unui raid al forţelor de ordine într-o clinică privată din apropierea capitalei Pristina, sunt acuzaţi de „transplant ilegal şi trafic de organe şi de celule umane”, potrivit sursei, citată de Agerpres.

Mai multe documente, în special cu caracter medical, au fost confiscate cu ocazia acestei operaţiuni, a adăugat poliţia, fără alte precizări.

Una din cele patru persoane a fost eliberată, în timp ce restul vor mai rămâne 48 de ore în arest.

În aprilie, poliţia a arestat doi medici şi două infirmiere care lucrau într-o clinică privată dintr-o suburbie a capitalei, de asemenea suspectaţi de trafic de organe.

În mai 2018, un tribunal din Pristina a condamnat la pedepse de şapte ani şi jumătate şi, respectiv, un an de închisoare doi medici kosovari care prelevau rinichi pentru a-i vinde unor pacienţi bogaţi, în principal israelieni, cu până la 100.000 de euro bucata.

Donatorii veneau mai ales din Turcia, Rusia, Moldova şi Kazahstan şi primeau numai 15.000 de euro pentru un rinichi donat.


Citește și:

Un englez mort în timpul vacanței în Egipt a fost repatriat fără organe. Explicația absolut șocantă


 

Close
Închide
  Close