MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 18:58

Patrule școlare în Sectorul 4. Primăria face angajări în Poliția Locală

Distribuie

Patrule școlare în sectorul 4, cu agenți ai Poliției Locale. Consilierii au votat în ședința Consiliului Local Sector 4  din data 31 ianuarie 2018 o inițiativă primarului Daniel Băluță prin care Poliția Locală să treacă din subordinea Consiliului Local Sector 4 în subordinea Aparatului Primarului.

Astfel, edilul vrea să mute aproximativ 120 de polițiști locali… din birouri (celebrul personal TESA) pe teren, conform procesului verbal al ședinței.

Edilul consideră că sunt prea mulți funcționari din Poliția Locală, mai precis o treime dintre angajați, care tocesc scaunele în birourile instituției în loc să facă muncă de teren.

Mai mult, până în septembrie 2018, când începe noul an școlar, paza din școlile, grădinițele și liceele din sector va fi reorganizaă cu ajutorul unei „structuri specializate', ce se va numi patrulă școlară.

Acestea ar face parte tot din Poliția Locală, structură în care se vor face noi angajări până pe 15 septembrie 2018.

În acest fel, paza în unitățile de învățământ din sector va fi permanentizată, după scandalul iscat de decizia de anul trecut, când Daniel Băluță a decis să rezilieze contractul cu firmele care asigurau pază în unitățile de învățământ.

Motivația? În respectivele contracte era stipulat faptul că acele firme aveau obligația de a asigură pază exclusiv a bunurilor școlilor și grădinițelor, nu și a copiilor, iar costurile se ridicau la aproximativ 500.000 de euro pe lună.


CITEȘTE ȘI…

OFICIAL: Părinții a 20.000 de copii au refuzat, într-o singură lună, vaccinarea împotriva rujeolei

De ce s-a prăbușit avionul Antonov An-148 în Rusia. Senzorii de viteză acoperiți cu gheață ar putea fi cauza


 

Citește mai multe despre politia locala și sectorul 4 pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii