Mergi direct la conținut »
Zeci de mii de oameni vin în pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Credincioșii se roagă la icoana Fecioarei Maria care a lăcrimat în urmă cu 300 de ani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Zeci de mii de oameni vin în pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Credincioșii se roagă la icoana Fecioarei Maria care a lăcrimat în urmă cu 300 de ani

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, zeci de mii de credincioși sunt așteptați să vină în pelerinaj la Mănăstirea Nicula, la unul dintre cele mai mari pelerinaje ortodoxe din țară. Primii pelerini au ajuns încă din weekendul trecut, pentru a evita coada formată de cei care vor să se roage la icoana Maicii Domnului, pe care o consideră făcătoare de minuni.

Pelerinii au sosit la Mănăstirea Nicula încă de vineri și așteaptă sărbătoarea Sfintei Maria. Unii au venit de la sute de kilometri distanță și spun că este o tradiție să se roage la icoana Maicii Domnului, notează stiri.tvr.ro.

Un sobor impresionant de preoți, în frunte cu mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, oficiază luni o procesiune din Gherla până la Mănăstirea Nicula. Mii de credincioși vor parcurge pe jos distanța.

Mii de sarmale și cozonaci pentru credincioșii care vin în pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Punctul culminant va fi atins la noapte, la slujba de Vecernie. Atunci, icoana Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și se va  înconjura mănăstirea. Unii dintre pelerini merg în genunchi în jurul sfântului lăcaș.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an la mănăstirea să fie pregătite mii de sarmale și cozonaci pentru miile de pelerini sosiți din toată țara.

Peste 250 de jandarmi vor fi mobilizați la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj.

“Jandarmii vor fi prezenţi încă din data de 13.08.2017 atât pe traseele de afluire/defluire, în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia, pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială. Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în măsură să le permită credincioşilor reculegerea dorită în faţa Icoanei făcătoare de minuni de la Sfânta Mănăstire Nicula. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la procesiunea greco-catolică organizată luni, 14 august a.c., pe traseul care va fi parcurs, pe jos, din municipiul Gherla până la mănăstirea Nicula“, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Cluj.

Reprezentanții Mănăstirii Nicula au publicat programul pelerinajului și au anunțat că slujba oficiată pe 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, va fi transmisă live pe Facebook.

Sursă foto: transilvaniareporter.ro


Citește și EXCLUSIV/ Asasinul cu ciocan a scăpat de pușcărie. Tânărul care și-a căsăpit părinții a fost internat pe viață într-un spital pshiatric


Close
Închide
  Close