De Cristian Anton,

Carantina persoanelor “asimptomatice” care vor veni din Italia, din zonele cu coronavirus, va costa Bacăul un milion de lei, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a revenit asupra deciziei de a rechiziționa căminul Colegiului NV Karpen, în acest scop, ca urmare a protestelor părinților elevilor.

Întrunit într-o nouă ședință, Comitetul a decis să renunțe la căminul de la Karpen și să organizeze zona de carantină într-o pensiune de la marginea orașului, a cărei localizare este ținută secretă.

Banii pentru chiria pensiunii, pentru masă și pentru dezinfecție vor trebui suportați din bugetul municipiului Bacău iar suma se ridică la un milion de lei, după ce, inițial, se ceruseră 1,5 milioane.

Propunerea a fost discutată într-o ședința extraordinară de Consiliu local, care a fost convocată pentru azi după-amiază.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Într-un comunicat de presă, organizația municipală a PSD Bacău cere publicarea urgentă a numelui pensiunii, a termenilor contractuali în detaliu, precum și a fundamentării valorii de închiriere, mai ales că numele locației era știut dinainte de conducerea Primăriei Bacău.

“Aleșii locali ai PSD au aprobat proiectul de HCL privind închirierea pensiunii și așteaptă, ca toți cetățenii Bacăului, lămuriri amănunțite cu privire la suma solicitată de Executiv, date ce nu au fost comunicate în cadrul ședinței CL de marți, 25 februarie 2020”, se arată în comunicatul PSD.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Ce vrea să știe PSD

”În raport de proiectul de hotărâre de Consiliu Local vizând închirierea unei pensiuni în vecinătatea Municipiului Bacău, PSD Bacău ridică următoarele întrebări:

1. Cum s-a estimat valoarea închirierii la 1,5 milioane lei, în condițiile în care în timpul ședinței, urmare a unui simplu telefon, aceasta a scăzut la 1 milion lei?

2. De ce e ținută la secret locația, având în vedere că la presiunea opiniei publice s-a “reparat” greșeala cu stabilirea centrului de carantină la N.V. Karpen, deci nu secretomania este soluția în această problemă sensibilă.

3. Pensiunea situată în nordul Bacăul, în vecinătatea Parcului Gherăiești întrunește condițiile necesare ptr a fi un centru de carantină? Numărul locurilor de cazare este suficient? Dar protecția asigurată zonei?

4. Care este situația economico-financiară a societății ce administrează pensiunea, aceasta fiind la un pas de insolvență în trecutul recent?”.

Citeşte şi:

Comisia de Sănătate din Senat a modificat ordonanța lui Costache, prin care a implicat privații în banii Sănătății

FOTO | Cozi la supermarketuri, de teama coronavirusului: „Ca de Crăciun, Paște sau 1 Mai a fost”

Marcel Vela a anunțat ce hotărâri s-au luat pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus. Bilanț: 17 români sunt în carantină, 1000 sunt izolați la domiciliu. Nu s-a confirmat niciun caz pe teritoriul României

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire