Mergi direct la conținut »
Percheziţii în Ialomiţa şi Constanţa la persoane bănuite că au falsificat reţete medicale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Percheziţii în Ialomiţa şi Constanţa la persoane bănuite că au falsificat reţete medicale

Percheziţii în Ialomiţa şi Constanţa la persoane bănuite că au falsificat reţete medicale

Poliţiştii din Ialomiţa au efectuat șapte percheziţii în Ialomiţa şi Constanţa la persoane suspectate că în perioada 2010-2014 ar fi falsificat 4.508 reţete medicale, care ar fi fost decontate prin intermediul unei farmacii. Prejudiciul este estimat la peste 650.000 lei.

„La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 7 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals şi complicitate la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune. Percheziţiile au fost efectuate în oraşul Ţăndărei, comuna Mihail Kogălniceanu şi în judeţul Constanţa”, potrivit unui comunicat IGPR.

Șase dintre persoanele bănuite ar fi falsificat 4.508 reţete medicale, în perioada 2010 – 2014, ce ar fi fost decontate prin intermediul unei unităţi farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei. De asemenea, în perioada 2013 – 2014, ar fi fost introduse în evidenţe reţete falsificate, emise de un cabinet medical, menţionează sursa citată.

În cursul anului 2013, administratorul unei unităţi farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniţi în urma decontării unor reţete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora, se arată în comunicatul citat. În urma percheziţiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare şi 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză.

Şapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa pentru audieri. Șase dintre acestea sunt reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, se mai arată în comunicatul IGPR.

Close
Închide
  Close