MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 00:00

Petre Daea a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul. Mișcarea România Împreună îi cere demisia

Distribuie

Petre Daea a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul, iar în urma acestor afirmaţii, Mișcarea România Împreună, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, îi cere demisia.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus porcii infestaţi cu pesta porcină trebuie incineraţi. În acest context, Petre Daea a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul.

Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic', a spus ministrul Agriculturii, marţi seară, la Antena 3.

În urma acestor afirmaţii, Mișcarea România Împreună, condusă de fostul premier Dacian Cioloş, cere demisia lui Petre Daea.

Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii', transmite Mişcarea România Împreună.

România are 400 de focare de pestă porcină africană, iar Bulgaria pune gard la granița cu noi, lung de 133 km.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii și, deci, nu există nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru stăpânii animalelor sau familiile lor. În schimb, acest virus are un impact la nivel social din punct de vedere economic, în urma sacrificării porcilor și, în consecință, a crizei de carne ce urmează.

În vara lui 2017, târgurile de porci au fost interzise din cauza unui focar de pestă porcină.

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA


CITEŞTE ŞI:

CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA | Imagini dezolante din satul Mati, una din cele mai lovite zone de incendiu. Aici se află taverna unde au fost găsiți carbonizați 26 de oameni

Comentarii