Mergi direct la conținut »
Petre Roman, despre urmărirea penală în dosarul Revoluției: „Sunt uluit. E absurd, o adevărată manipulare!”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Petre Roman, despre urmărirea penală în dosarul Revoluției: „Sunt uluit. E absurd, o adevărată manipulare!”

Petre Roman, despre urmărirea penală în dosarul Revoluției: „Sunt uluit. E absurd, o adevărată manipulare!”

Petre Roman a declarat luni că este uluit și revoltat de cererea de urmărire penală solicitată de procurorul general Augustin Lazăr președintelui Klaus Iohannis. El se întreabă de ce dosarul Revoluției nu face referire la cei care au dat ordin să se tragă asupra oamenilor, potrivit Ziare.com. "Sunt cel puțin uluit de această chestiune. Ce implicație puteam să am eu, cine eram eu ca să dau vreun ordin în acel moment? În fond, ceea ce s-a întâmplat în acele zile, ceea ce s-au numit teroriști, dar mai ales ceea ce s-a întâmplat la baricade. Eram, puteam să pierd viața la baricadă. În fond, 39 dintre camarazi au fost uciși. Atunci asupra noastră au tras unități ale Armatei. Ulterior, s-a vorbit din nou despre acest fapt, că au fost unități ale Armatei. In ce fel puteam eu să influențez Armata? N-aveam nicio calitate de nicio natură. E uluitor, e pur și simplu absurd.

Adică în ce fel se puteau manipula atâta vreme cât nu aveam nici cea mai mică capacitate de a influența Armata? De ce nu se face nicio referire în aceasta cerere la cei care conduceau, care aveau frâiele Armatei în acel moment?

Eu nu înțeleg absolut nimic din chestia asta și sunt pur și simplu cu desăvârșire revoltat față de această chestiune”, spune fostul premier.

Actualul deputat PNL a adăugat că se întreabă care este scopul formulării unei cereri de urmărire penală pe numele său.

„Eu am devenit prim-ministru pe 27 decembrie, când lucrurile acestea se încheiaseră. Până atunci în ce fel puteam eu să intervin?

În niciun fel. Mă întreb care este scopul acestei chestiuni? De ce nu se face referire la felul în care cine au fost cei care au dat ordinele care s-au executat prin tragere împotriva baricadei la Timișoara, ulterior, după 22 decembrie?

E un lucru pe care n-am cum sa-l văd decât ca o adevărată manipulare. Deci nu înțeleg nimic din toată povestea. Eu mă refer la mine și la ceea ce am trăit eu”, a completat Roman.

Citește și Dosarul celebrului criminal Ion Râmaru, în imagini care nu s-au văzut până acum! Autor a patru omoruri, studentul a terorizat Capitala în anii `70

Close
Închide
  Close