Mergi direct la conținut »
Gabriela Firea s-a întâlnit cu transportatorii, la sediul PMB
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Gabriela Firea: Voi propune ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Marți, 05 decembrie 2017, 17:53

Piața Victoriei ar putea purta numele Regelui Mihai. Primarul General, Gabriela Firea, va propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ca Piața Victoriei să poarte numele Regelui Mihai, cel care și-a dorit întotdeauna ca poporul român să fie unit.

Ad placeholder

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, scrie pe Facebook că Regele Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma și că va propune ca Piața Victoriei să îi poarte numele.

„A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma… Dat fiind faptul că viața Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, și că toată viața a militat fără ostenire pentru unitatea românilor, voi propune Consiliului General al Municipiului București ca Piața Victoriei să-i poarte numele.
Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu cinci ani, a fost deja inaugurată Piațeta Regele Mihai, un loc simbolic situat pe Bulevardul Kiselef, între Piața Victoriei și Arcul de Triumf. Actualele denumiri, Piața Victoriei și Calea Victoriei, au fost date în cinstea victoriei în Războiul de Independență.

România este în doliu după ce Regele Mihai a murit la vârsta de 96 de ani, în ziua de marți, 5 decembrie, la reședința sa din Elveția.

În ultimele clipe de viață, Regele Mihai, care a fost alungat de două ori din țară, nu a avut-o alături de principesa Margareta, care s-a aflat zilele acestea în România.

Casa Regală anunța că Principesa Maria a ajuns joi în Elveția pentru a fi alături de Regele Mihai, până la mijlocul săptămânii viitoare. Casa Regală mai anunța tot atunci că Principesa Margareta a decis anularea călătoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie.

Principesa moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, a fost prezentă la ceremonia şi dineul de la Palatul Elisabeta cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la declararea independenţei Republicii Finlanda.


Citește și: Maia Morgenstern a aflat de moartea tatălui ei, cu două ore înainte de premiera unui spectacol. “Nu o să mă împac niciodată”


 

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close