Mergi direct la conținut »
Un român a jucat la păcănele banii din finanțarea europeană și i-a pierdut. Ce pedeapsă a primit bărbatul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un român a jucat la păcănele banii din finanțarea europeană și i-a pierdut. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Un român a jucat la păcănele banii din finanțarea europeană și i-a pierdut. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Un bărbat din Iași care a jucat la păcănele bani din finanțarea europeană a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare. Andrei Anti a pierdut la jocurile de noroc aproximativ 107.304 lei, iar alți 8.000 de euro i-a folosit pentru plata unei datorii către fratele său. Mai departe, cu restul banilor primiți și-a ridicat un grajd. Mai mult decât atât, banii pe care îi obținuse nici măcar nu fuseseră remiși unei firme care să-i aparțină.

De Mihai Niculescu,

În 2014, Andrei Anti a fost mandatat printr-o procură notarială să gestioneze întreprinderea individuală deţinută de o femeie. După ce a depus actele pentru a obţine finanţarea europeană, femeia a fost nevoită să plece în Danemarca din cauza unor probleme de sănătate, acesta fiind motivul pentru care l-a mandatat pe Andrei Anti să se ocupe de afacerea sa, arată ziaruldeiasi.ro.

În cursul anului 2015, după ce l-a împuternicit pentru a doua oară pe numitul Anti Andrei să administreze în continuare I.I. (…..), persoana vătămată a precizat că s-a întors în România cu intenţia de a se ocupa personal de afacerea demarată şi de implementarea proiectului, iar în acest context s-a întâlnit cu Anti Andrei, care a refuzat să-i restituie documentele societăţii pe care i le-a remis cu ocazia împuternicirii”, se arată în rechizitoriu.

Finanţarea europeană urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren.

În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către împuternicit, iar o parte jucați la păcănele.


Citește și: Poetul Emil Brumaru trăia într-un mausoleu de cărți: „Parcă era un copil căruia i-ai dat ceva nemaivăzut când primea o carte”


 

Close
Închide
  Close