Mergi direct la conținut »
Pierre Rissient, cinefil și descoperitor de talente, a murit la 81 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Pierre Rissient, cinefil și descoperitor de talente, a murit la 81 de ani

Pierre Rissient, cinefil și descoperitor de talente, a murit la 81 de ani

Cinefilul, producătorul și descoperitorul de talente francez, Pierre Rissient, căruia festivalul de film de la Cannes, Cling Eastwood, Martin Scorsese sau Jane Campion îi datorează multe, a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit unui anunț al Institutului Lumiere.

”Pierre Rissient a murit în această noapte. Soţia sa, Yung Hee, m-a rugat să vă informez şi, cu gândul la ea, scriu cu mare tristeţe acest mesaj. Pierre a fost un om mare şi un cinefil absolut”, a scris, duminică, pe Tweeter Bertrand Tavernier, directorul institutului, scrie Agerpres.

Necunoscut publicului larg, Rissient era un prieten apropiat al lui Clint Eastwood, pe care îl conoștea de la începutul anilor ’70.

El a fost la Cannes consilier artistc și a contribuit la promovarea filmului ”Mean Streets” (1973), care a lansat cariera lui Martin Scorsese.

Rissient a fost producătorul executiv al pelicule ”The Piano”, care a primit în 1993 Palme d’Or la Cannes.

Totodată, Rissient a murit cu două zile înainte de începerea festivalului de Film de la Cannes.


CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV. Mihai Mitoșeru are un plan de rezervă, dacă soția nu-i face copii. Vrea să adopte… o puștoaică de 17 ani


FOTO: CAPTURĂ VIDEO

Close
Închide
  Close