Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pilotul Florin Rotaru, înmormântat la Fetești. Slujba a avut loc la Catedrala Sfânta Treime / GALERIE FOTO&VIDEO

Pilotul Florin Rotaru, înmormântat la Fetești. Slujba a avut loc la Catedrala Sfânta Treime / GALERIE FOTO&VIDEO

Pilotul Florin Rotaru, înmormântat la Fetești. Înmormântarea căpitan-comandorului Florin Rotaru, cel care a murit sâmbătă, în timpul unei demonstrații aviatice la baza Borcea, a avut la Catedrala Sfânta Treime din Fetești.

Pilotul erou Florin Rotaru a salvat 4.000 de oameni cu prețul propriei sale vieți. Nu s-a catapultat pentru că avionul ar fi căzut în mulțimea adunată la mitingul aviatic de la baza Borcea.

Pilotul a luat decizia într-o fracțiune de secundă când a văzut că avionul a cedat știind că nu-și va mai vedea niciodată copilul pe care nu apucase nici măcar să-l boteze.

Foto: Vlad Chirea

Autoritățile locale vasluiene nu au rămas indiferente față de suferința prin care trec rudele căpitan-comandorului Florin Rotaru, cel care și-a pierdut viața în urma accidentului aviatic de sâmbătă, de la Baza Aeriană Borcea. Astfel, primăria a pus, gratuit, un autocar la dispoziția rudelor și celor apropiați care vor să ajungă, joi, la înmormântarea de la Fetești a pilotului născut în municipiul Vaslui.

Accidentul aviatic scoate la iveală informații uluitoare despre aparatele de zbor ale militarilor. Mai mulți colegi ai acestora și-au exprimat nemulțumirile cu privire la starea MIG-urilor, acuzând conducerea Ministerului Apărării Naționale de nepăsare.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

“«Treizeci și șase de ani. Locotenent-comandor Florin Rotaru, pilot de vânătoare. Soț și tată a doi copii. Căzut la datorie». Citat din articolul bunului amic Iulian Iamandi. Eu, omul prost, dau drumul la taste și scriu continuarea ce stă pe buzele multor prieteni. Căzut la datorie, la manșa unui sicriu zburător! O flotilă de sicrie ce trebuiau retrase încă de acum 20 de ani și înlocuite, nu “modernizate”; „Cam atât este în stare să facă M.A.P.N., un simplu videoclip ca atâtea altele, pentru eroii unei națiuni bolnave”, “Dumnezeu să te ierte, Florin Rotaru. Aripile “cosciugului zburator” nu au mai rezistat. Sper ca miniștrii MAPN să te aibă pe conștiință”.

Pilotul Florin Rotaru a murit sâmbătă, în timpul unui show aviatic, la baza Borcea. Avionul MiG-21 Lancer pe care îl pilota s-a prăbușit, iar acesta a murit carbonizat. În urma accidentului aviatic, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpăneluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic
Recomandări

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

 

Libertatea a prezentat primele informaţii pe care le-au strâns specialiştii militari care anchetează tragedia aviatică de sâmbătă. Trei întrebări şi piste esenţiale urmăresc anchetatorii, după ce au adunat primele informaţii. Despre ele, citiți aici: EXCLUSIV/ Investigatorii accidentului aviatic în care și-a pierdut viața Florin Rotaru: «Pilotul nu a comunicat cu turnul!»

Citește povestea de viață impresionantă a pilotului Florin Rotaru: EXCLUSIV/Părăsit de mamă la patru luni, pilotul mort a fost crescut de bunică și, de la 14 ani, de Armată! (FOTO&VIDEO)

Close
Închide
  Close