Mergi direct la conținut »
UPDATE | Un MiG-21 Lancer s-a prăbușit la Baza Borcea, în timpul unui show aviatic. Pilotul a murit carbonizat (FOTO&VIDEO) Galerie foto
12imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Un MiG-21 Lancer s-a prăbușit la Baza Borcea, în timpul unui show aviatic. Pilotul a murit carbonizat (FOTO&VIDEO)

UPDATE | Un MiG-21 Lancer s-a prăbușit la Baza Borcea, în timpul unui show aviatic. Pilotul a murit carbonizat (FOTO&VIDEO)

Un avion de luptă MiG-21 Lancer al Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit, sâmbătă, la Baza Borcea, în timpul unui spectacol aviatic. Pilotul, comandorul Florin Rotaru, a murit, a confirmat ministrul Apărării, Mihai Fifor. 

Fotografii: Facebook/Adrian Floroiu

Dacă aveţi imagini de la faţa locului, ni le puteţi trimite la adresa: redacţ[email protected] sau pe Whatsapp, la numărul 0729.729.000. 

UPDATE ora 16:15. Din cauza exploziei declanșat după prăbușirea avionului, vegetația uscată din jur a luat foc. Circa 10 hectare de miriște au ars și la fața locului au intervenit pompierii.

UPDATE ora 15:10. Florin Rotaru este pilotul care a murit în accidentul aviatic de la Baza Borcea. Confirmarea a venit de la ministrul Apărării, Mihai Fifor.

„L-am pierdut astazi pe locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşita la Feteşti. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti”, a transmis Mihai Fifor.

UPDATE ora 15:00. Parchetul Militar a deschis un dosar, după prăbuşirea avionului MiG-21 Lancer, sâmbătă.

„În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A1, pe raza judeţului Constanţa, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice”, transmite Parchetul Militar, într-un comunicat.

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

UPDATE ora 14:55. Au apărut şi primele imagini cu epava avionului MiG-21 Lancer prăbuşit la Baza Borcea.

UPDATE ora 14:30. ISU Călăraşi a confirmat că pilotului avionului prăbuşit la Baza Borcea a murit carbonizat.

UPDATE ora 14:18. Surse medicale afirmă că pilotul nu s-a putut catapulta şi a murit carbonizat.

UPDATE ora 14:10. Un martor al accidentului aviatic, care a furnizat şi imagini de la faţa locului, a povestit, pentru Libertatea momentul prăbuşirii avionului: ”Ce vă pot spune este că am văzut avionul venind din ”direcţia 180” în limbajul specialiştilor. S-a înclinat pe partea stângă, apoi am dus aparatul la ochi şi am surprins cadrele respective”, a spus Adrian Floroiu, martor al incidentului aviatic.

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'
Recomandări

Tragedia de la Timișoara. Ofițer ISU: 'Ni s-a cerut să păstrăm secretul în privința echipajelor care au intervenit în primele zile în bloc și s-au contaminat!'

După ce s-a izbit de pământ, aparatul de zbor a explodat, flăcările şi fumul ajungând la zeci de metri înălţime. La faţa locului se află câteva aproximativ 4.000 de persoane, iar echipajele de salvare au sosit imediat în zona în care s-a prăbuşit avionul. Autorităţile au trimis şi un elicopter SMURD din oraşul Constanţa.

CITEŞTE ŞI: Cum arată modelul MiG-21 Lancer, avionul care s-a prăbuşit la Baza Borcea

Potrivit reporterului Libertatea, din primele informaţii reiese că pilotul s-a catapultat, însă nu se cunoaşte dacă mai era cineva în carligă. Avionul s-a prăbuşit la 1 – 1,5 kilometri de persoianele care asistau la spectacoul aviatic, în zona protejată.

Pilotul a făcut tot posibilul să evite mulţimea de oameni şi s-a prăbuşit pe un câmp din apropiere. Surse citate de Agerpres spun că pilotul nu şi-a pierdut viaţa.

Pe 12 iunie 2017, un alt avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în judeţul Constanţa.


CITEŞTE ŞI: Lista cu alimentele cu suspiciune de contaminare cu Listeria. Zeci de produse au fost retrase de pe piaţă


Sursă foto: Digi24

Close
Închide
  Close