Mergi direct la conținut »
Pisicile fără păr, câinii tibetani și veverițele, fițele iubitorilor de animale. Cât plătesc pentru ele proprietarii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pisicile fără păr, câinii tibetani și veverițele, fițele iubitorilor de animale. Cât plătesc pentru ele proprietarii

Pisicile fără păr, câinii tibetani și veverițele, fițele iubitorilor de animale. Cât plătesc pentru ele proprietarii

Chiar și peste o mie de euro plătesc iubitorii animalelor de companie pentru a avea în sufrageria de la bloc sau de la casă cele mai la modă animăluțe.

De Marian Păvălașc,

Pisicile fără păr, câinii britanici și cei tibetani sunt fițele din această vară ale iubitorilor de animale, așa cum ne-au declarat reprezentanții unor magazine de specialitate și cum reiese din anunțurile de acest gen. De precizat că, în mare parte, românii preferă să adopte un câine sau o pisică, de obicei pui, de pe stradă pe care îl deparizitează, vaccinează, pentru a-l îngriji și a le ține în schimb companie.

Însă, sunt cazuri când se preferă și un exemplar de rasă. “Când vine vorba de câini, care sunt preferați în special de familii, cupluri sau copii, cele mai căutate rase atipice sunt Yorkshire Terrier și Mastiff Tibetan. Prețul primei rase pleacă de la 500 de euro, asta dacă se grăbește vânzătorul, și ajunge pe la o mie de euro. Mastifful Tibetan face în jur 1000-1500 de euro”, ne spune Radu Balaban, administratorul unui magazin de specialitate.

Yorkshire Terrier este o rasă de câini de talie foarte mică, greutatea standard a acestei rase este de 2-3 kg, iar înălțimea între 10,5 și 23 de cm. De altfel, un exemplar al rasei deține recordul mondial pentru cel mai mic câine din lume, având 11,9 cm înălțime și 12,9 cm lungime.

Yorkshire Terrier

Mastiff Tibetan este achiziționat de obicei de cei care stau la case. Este un câine care ajunge și până la 73 de kilograme. Creșterea sa necesită un buget pe măsură pentru că trebuie hrănit de trei ori pe zi când este pui și apoi de două ori.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Feline de fițe

Atunci când vine vorba de pisici, sunt căutate exemplarele din rasele Sphynx și Ragdoll. De obicei, partea feminină preferă felinele.

Pisicile Ragdoll sunt vândute în magazinele de specialitate și pe internet cu prețuri între 250 și 500 de lei. Sunt cunoscute mai ales datorită faptului că atunci cand sunt luate în brațe, devin complet relaxate. Rasa este foarte docilă.

Pisica Sphynx este în schimb mult mai scumpă, de la 2.000 de lei în sus și a devenit o fiță pentru că nu are păr și prin urmare e mai ușor de întreținut. Un exemplar al speciei este de mărime medie, patru-cinci kilograme. O altă trăsătură distinctă stă în urechile mari, de aproape patru cm înălțime. Ochii mari sunt o altă caracteristică.

Veverițele și nutriile de apartament

Radu Balaban spune că în afară de câini și pisici, românii mai sunt intersați și de alte specii. Este vorba de: iepure (un exemplar costă 100-200 de lei), papagal (50-200 de lei), hamsteri (15-50 de lei) sau canari (50-200 de lei).

“În ultimul an, sunt tot mai multe cereri pentru veverițe. Un exemplar pleacă de la 300 de lei, în cazul în care vânzătorul are nevoie urgentă de bani, și poate ajunge și la 4.000 de lei”, ne mai spune Radu Balaban. O altă specie atipică preferată în ultimul timp ca animal de companie, în special de cei care stau la case, este nutria. Un exemplar costă minimum 300 de lei.

Close
Închide
  Close