Capitala e o adunatura de ingrediente numai bune de ”preparat” o pizza. Cei care ne conduc au calitati ce pot fi comparate cu mancarea. Am mers la un bucatar-pizzar pentru a afla cum i-ar vedea acesta pe edilii nostri, intr-o pizza. ”Daca ei ne „mananca” noua zilele, noi de ce nu i-am manca pe ei?” a glumit Ionut, bucatarul care a preparat delicioasa ”Pizza primarilor”.
”Am sa incep cu blatul, pe care l-as asemana cu Adriean Videanu, edilul-sef. Doar el este baza Capitalei, nu? Apoi ketchup-ul. Cam transparent acest ingredient”, a glumit Ionut (foto mare). ”Cred ca cel mai bine i se potriveste domnului Adrian Inimaroiu. Acest primar e undeva, dar niciodata nu se vede”. Am ras, am glumit si am trecut mai departe. O pizza trebuie sa fie destul de copioasa ca sa starneasca pofta clientilor.
”Cascavalul! Åsta trebuie pus din abundenta. E cel care da esenta pizzei. Ar putea fi comparat cu Andrei Chiliman, primarul sectorului 1. Considerand Capitala o roata de cascaval, primarul detine 20% din ea”, ne-a soptit pizzarul.
”Peperonni e un ingredient care da consistenta. Lui Cristian Poteras, de la sectorul 6, i se potriveste foarte bine. E un barbat robust, asa, ca un peperonni. Sa nu uitam de sunca! Arata foarte bine pe pizza! Cred ca Neculai Ontanu, edilul sectorului 2, se aseamana cu ea. Intotdeauna are un aspect impecabil. Ciupercile, ooo, da! Sa spunem… Liviu Negoita, pentru ca pare catifelat ca o ciuperca. Si ardeiul iute! Clar: sectorul 5, Marian Vanghelie! E foarte intepat omul asta!”, a incheiat bucatarul nostru.
Ne-am gandit sa o denumim ”Pizza primarilor”, pentru ca am reusit sa-i includem pe ce cei care stau la carma sectoarelor intr-un singur aluat. Pentru ca a fost incantat de acest produs, Constantin Vladareanu, patronul pizzeriei ”Cuptorul cu lemne”, a hotarat sa pastreze acest sortiment in meniul localului. Asadar, cine vrea sa isi ”manance” primarul o poate face de cate ori simte nevoia.
Videanu: primarul general al Capitalei a fost asemanat de bucatarul bucurestean cu blatul de pizza. „Doar el e baza Capitalei, nu?”
Andrei Chiliman = cascaval
Trebuie pus din abundenta pe tot blatul, pentru ca da esenta pizzei. Sectorul 1 reprezinta 20% din “ cascaval”
Neculai Ontanu = sunca
Acest ingredient are un aspect impecabil, care ii este atribuit si celui care pastoreste sectorul 2 al Bucurestiului
Liviu Negoita = ciuperca
Un element care da savoare oricarei pizza. De aceea brutarul i-a atribuit primarului sectorului 3 acest ingredient
Adrian Inimaroiu = ketchup
Dar nu unul consistent, asa cum gasim in borcanele cu bulion, ci unul transparent, aproape invizibil pe blatul de pizza
Marian Vanghelie = ardei iute
Se inroseste de parca a mancat numai ardei iuti, dar numai cand este nervos, iar atunci e recomandat sa nu fii prin preajma
Cristian Poteras = peperonni
E un aliment “robust”, asemeni primarului sectorului 6, si specialistul nostru in pizza spune ca da consistenta preparatului
Peperonni-ul si ketchup-ul dau savoare
Peperonni este un produs de origine italiana, foarte asemanator cu salamul de la noi. Ketchup-ul se gaseste din belsug in aproape toate magazinele si e aromat, dulce sau iute.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro