Mergi direct la conținut »
Plângere penală pe numele jandarmului băut din Piața Victoriei, care l-a legitimat pe Tudor Chirilă
Ştiri Libertatea > Ştiri > Plângere penală pe numele jandarmului băut din Piața Victoriei, care l-a legitimat pe Tudor Chirilă

Plângere penală pe numele jandarmului băut din Piața Victoriei, care l-a legitimat pe Tudor Chirilă

Oamenii care au ieșit, luni seară, în Piața Victoriei, să protesteze față de intenția Guvernului PSD de a da o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere au fost legitimați de un jandarm, care - susțin martorii - mirosea puternic a alcool. Acum, a fost depusă o plângere penală pe numele său.

Un protestatar interpelat de jandarm a depus o plângere la Parchetul Militar și cere anchetarea bărbatului care ar fi fost beat în timpul serviciului. Iată dovada:

Dovada Plângerii penale pe numele jandarmului băut din Piața Victoriei

Sunteți în bătaia vântului, stimate domn, și parcă vine un damf de alcool. Dumneavoastră ați băut? Domnul jandarm. Domnul plutonier”, întreabă un protestatar.

„Mamă, cum miroase! Haideți că chemăm și noi Poliția, să vă ia alcoolemia”, se aude pe fundal o protestatară.

Nici colega jandarmului nu răspunde, întrebată dacă jandarmul a băut. Ulterior, ea susține că bărbatul nu a consumat băuturi alcoolice, moment în care oamenii atrag atenția că vor chema poliția. Marți, jandarmul s-a ales cu o plângere penală pe numele său, la parchetul militar.

Luați la întrebări de protestatari, jandarmii au renunțat la legitimări și au plecat spre curtea Palatului Victoria, unde jandarmul a fost „evacuat peste gard chiar de un coleg jandarm. Mai mult, protestatarul care a sunat la 112 a fost amenințat că va fi amendat pentru că ține linia ocupată, relatează Digi 24.

Printre protestatarii cara au fost legitimați de acesta s-au aflat și artistul Tudor Chirilă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, româncele care construiesc un spital din fonduri exclusiv private (donații).

Ulterior, actorul a scris și un mesaj pe pagina sa de Facebook, cu noi precizări referitor la ce s-a întâmplat acolo:

„Un jandarm care duhneşte a alcool legitimează cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e în exerciţiul funcţiunii. La 112, operatorul nu consideră o urgenţă faptul că un jandarm beat legitimează oameni paşnici pe un trotuar. Oare e o urgenţă, dacă jandarmul băut devine agresiv?”

Artistul a explicat şi că se află în Piaţa Victoriei pentru că nu poate accepta ca Guvernul să dea ordonanţă de urgenţă pentru amnistia şi graţierea „hoţilor şi a grupurilor infracţionale”. Totuși, și-a exprimat regretul că prea puțini români au ieșit în stradă după Consiliul Național al Partidului Social Democrat (PSD).

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

„Faptul că un număr tot mai mic de români iese în stradă, în timp ce la Budapesta sunt peste 10.000 de oameni pentru lucruri mai puțin grave, este un semnal nasol pentru noi. Suntem aici, vom veni și mâine seară, o să petrecem un Crăciun cu speranța că cineva ne va face cadou cândva puțină democrație şi o ţară decentă. Sunt multe mesaje care ne spun că am venit degeaba. Am venit pentru noi, pentru dreptul nostru de a fi cetateni”, a fost concluzia lui Tudor Chirilă.

Imediat, a primit un mesaj din partea Cristinei Țopescu: „Îmi cer iertare că nu pot fi zilele astea în piață, am pe cineva bolnav acasă”.

Iată reacția lui Tudor Chirilă, despre Ordonanța pe Codurile Penale: „Hoţii s-au întors de unde au plecat. E urgent să scape de puşcărie”.

FOTO & VIDEO: Facebook.com/VoceaStraziiBucuresti/


Citește și… Şeful Radioului public apără salariile de lux pe modelul TVR: «Nu ne lasă GDPR să le spunem!» Puterea a făcut scut în jurul lui Georgică Severin


 

Close
Închide
  Close