De Paul Barbu,

Tot mai mulți angajați din companii fac tranzacții financiare cu ajutorul dispozitivelor mobile. Mai exact, 28% din firmele mici și mijlocii și 34% din companiile mari au efectuat tranzacții financiare de pe dispozitivele mobile.

Aceste operațiuni au fost făcute nu doar de angajații din departamentele financiare (63%), ci și de către managerii de top (54%) sau de către angajații obișnuiți (8%).

Hackerii, cu ochii pe acest mod de plată

Utilizarea tot mai frecventă a dispozitivelor mobile pentru tranzacțiile bancare ale companiilor ar putea pune în pericol fondurile acestora, având în vedere faptul că amenințările cibernetice mobile au devenit mult mai răspândite în ultimii ani, fiind la fel de periculoase pentru utilizatori ca amenințările ce vizează computerele.

Hackerii se concentrează din ce în ce mai mult pe platformele mobile. Trojan-Banker a fost unul dintre tipurile de malware care a cunoscut cea mai rapidă creștere, fiind creat pentru a fura datele de conectare la sisteme de Internet banking și de plăți online, precum și datele cardurilor de credit sau de debit.

„Tendințele arată o creștere neîntreruptă a folosirii aplicațiilor mobile bancare de către clienții serviciilor de business banking. Această creștere va continua, cu siguranță, pe măsură ce utilizatorii individuali și companiile care folosesc servicii bancare vor migra către mobile banking, atrași de comoditatea acestor aplicații”, a explicat Ross Hogan, Global Head of Fraud Prevention la Kaspersky Lab.

Această situație creează un imperativ operațional pentru bănci de a-și reevalua strategiile de securitate și de prevenire a fraudelor, pentru a putea oferi aplicații de mobile banking sigure, pentru a păstra în siguranță datele confidențiale ale clienților și pentru a proteja tranzacțiile companiilor.

 

 

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine