Mergi direct la conținut »
PMP Argeș a distribuit calendare religioase cu Adam și Eva
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

PMP Argeș a distribuit calendare religioase cu Adam și Eva. „E un tablou… și ăla prelucrat”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Miercuri, 07 decembrie 2016, 14:41

PMP Argeș a distribuit calendare religioase cu Adam și Eva, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare. Acestea conțin praznicele de peste an, iar, în locul icoanei, a fost folosită o imagine cu Adam și Eva sub care sunt șapte enunțuri despre simbolistica cifrei 7 și sigla Partidului Mișcarea Populară.

Ad placeholder

„Biserica Română nu este stăpâna sărbătorilor de peste an”, a explicat președintele PMP, pentru gândul.info. Cătălin Bulf a precizat că nu este vorba despre un calendar, ci despre „icoană, e un tablou… și ăla prelucrat”.

„La mine pe calendare nu apare nici creştin, nici ortodox, nici cruce, nici icoană. Sărbătorile nu sunt ale Bisericii, sunt ale cetăţenilor. Nu e un calendar creştin-ortodox. Nu scrie pe el aşa ceva. Scrie Calendar – Sărbătorile Anului 2017. Nu e de icoană, e un tablou…şi ăla prelucrat”, a declarat Bulf.

PMP Argeș a distribuit calendare religioase cu Adam și Eva. PSD a împărțit calendare cu Fecioara Maria

Pentru că suntem în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare, liderul PMP Argeș și-a atacat adversarii politici.

„PSD-ul e incult, noi suntem nişte băieţi subţiri, să fie foarte clar! Nu e loc de asocieri. Ei şi-au distribuit calendarele în biserici, la popi. O să vedeţi că nu o să fie niciun proces între Biserica Ortodoxă Română şi PSD, pentru că printre preoţi se regăseşte şi un membru marcant al PSD. Noi am încercat să dăm o informaţie în plus, atâta tot. Am distribuit nenumărate exemplare. N-am împărţit în oraşe, ci doar la comune. Am respectat tot ce prevede legea”, a menționat Cătălin Bulf.

PSD Argeş a împărţit peste 5.000 de calendare ortodoxe cu sigla partidului, sub icoana Fecioarei Maria cu pruncul în braţe. Ion Georgescu, preşedinte executiv PSD Argeş, a declarat pentru cotidianul Adevărul că nu au fost singurii care au împărțit astfel de calendare.

“Numai PSD-ul a dat calendare? N-a dat şi PMP-ul?! Noi am completat ce au dat ei. Dacă oamenii au solicitat, am oferit. Sunt ortodocşi credincioşi care n-au un calendar. S-a făcut la cererea cetăţenilor. E gratuit. Preoţíi le dau cu 10-15 lei, iar la oraş, cu 20 de lei. Aşa am auzit, Nu sunt preot ca să ştiu. Noi suntem ortodocşi, suntem în luna cadourilor, a Crăciunului şi dacă oamenii au cerut, le-am dat. Nu scrie pe ele: Votați PSD! ci ”Vă urează La Mulţi Ani”, a spus Georgescu.

Inițiativa a stârnit controverse, iar Biserica Ortodoxă a criticat asocierea nefastă dintre „elementul religios și elementul politic”.

Ce spune legea?

Legea alegerilor parlamentare permite candidaților să folosească în campanie doar afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură. Partidele mai pot folosi afişe prin care se convoacă o reuniune electorală care vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj. Se mai folosesc materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală online, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite din aceeaşi categorie.

sursă foto: gândul.info

Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
PARTENERI - GSP.RO
Elena Ceauşescu a vizitat Facultatea de Chimie, iar liftul NU mergea. Etajele Universităţii erau URIAȘE... ce-a urmat pare ireal, dar e cât se poate de adevărat
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum arată și cu ce se ocupă Izabela Duduianu, fiica lui Emi Pian. Mulți se tem de ea
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
HOROSCOP
Horoscop 6 august 2020. Berbecii simt nevoia să își recapete, măcar parțial, echilibrul
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close